"Коло" в гостях у інтернет - видання "Полтавщина"

Інтерв'ю
Таня Цирульник11 червня 2015 о 12:251915 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Коло" в гостях у інтернет - видання "Полтавщина"
З нагоди Дня журналіста та до 13-ї річниці «Кола» журналісти вирішили привітати із професійним святом колег. Зокрема, з ІВ "Полтавщина".

З Яном Пругло, головним редактором інтернет-видання, говорили про якості хорошого журналіста, проблеми полтавської журналістики та персон, у кого б хотілося взяти інтерв'ю.

Ян Пругло, головний редактор інтернет-видання «Полтавщина»:

Про хорошого журналіста

– Ідеальних журналістів не буває, як не буває й ідеальних сантехніків, кухарів. Але треба прагнути іти по сходинках угору. Така філософія мого життя. Вік живи – вік учись.

Про проблеми сучасної полтавської журналістики

– Мені здається, нині існує дитяча хвороба дешевих сенсацій. Це не зовсім правильно – привертати до себе увагу і заробляти рейтинг на якихось нездорових, дешевих речах. Загалом, це працює, як і будь-яка технологія, «гречки», наприклад. Не будемо обговорювати, вона хороша чи погана, але вона працює. Також я особисто виступаю за корпоративний цех. У кожній професії він має бути, ми повинні поважати одне одного, а не радіти, дізнавшись, що на когось із колег «наїхали». Ми 1 квітня вирішили пожартувати самі над собою – поставили на сайті інформацію, що мене заарештувало СБУ. І деякі «товариші», щоправда, не журналісти, раділи – мовляв, давно треба було це зробити. Гадаю, колегам треба простягати руку допомоги у скруті й робити усе, що від тебе залежить, щоб допомогти.

У кого ІВ «Полтавщина» хотіла б узяти інтерв’ю

– На жаль, людей, із якими мені б дуже хотілося поспілкуватися, уже немає в живих. Дуже б хотілося поговорити з конкістадорами. Це – непересічні особистості, колись вони у кількості 100-300 осіб відправлялися, як вони думали, на край світу, й підкоряли імперії. Розумію, що, швидше за усе, це були пройдохи й авантюристи, у яких тільки золоті реали мелькали в очах, і все-одно цікаво. А ще хотілося б із кимось із духовних лідерів поспілкуватися. З Далай-ламою, наприклад. А на полтавському рівні хотілося б поспілкуватися із мером – це викликано професійним голодом, адже накопичилося до нього уже багато питань.

До теми:

«Коло» в гостях у «Газети по-українськи»

"Коло" в гостях у телеканалу ІРТ

«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter