Кава еспресо. Кожна секунда має значення

Проекти "Кола"
Таня Цирульник31 травня 2014 о 16:284401 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кава еспресо. Кожна секунда має значення
«Правил життя» кави еспресо – небагато, як і власне кави у чашці. Але, знаючи їх, зможете отримати безумовно більше насолоди від споживання напою.

Кава еспресо. Кожна секунда має значенняЕспресо. Фото з сайту cafedolcegelato.com

Наважливіше – ніякої літери «К»! Назва напою ні у якій мірі не походить від «експресу». В перекладі з італійської вона означає «той, що пройшов крізь прес».

Саме метод приготування й дав назву каві: гаряча вода 95 градусів (але не окріп) під тиском проходить крізь каву і витікає у чашечку протягом 28 секунд. Вважається: якщо еспресо у чашку витікає протягом 10 секунд – це підфарбована вода, довше 30 секунд – напій стає шкідливим для здоров’я.

На стіл до клієнта ця кава має потрапити не менш ніж 70-80 градусної температури, буквально через хвилину після приготування. Холодне еспресо поважаючі себе гурмани не п’ють – виливають на підлогу. Принаймні у Італії. Потім офіціант з вибаченнями приносить їм чашку гарячого еспресо.

Зерна для еспресо мають бути свіжозмеленими і тільки так. Досвідчені гурмани звертають увагу також на те, як свіжозмелену каву утрамбовують у еспресо-машину, якої товщини цівка кави виливається у чашку, на тривалість варки та на колір пінки. У правильно завареного еспресо крема (колір пінки) має бути від помаранчевого до темно-горіхового кольору. Пити крема не обов’язково – краще легенько збовтнути, щоб вона розтеклася по стінках чашки.

Перш ніж пити – насолодіться ароматом. У хороших кавярнях до еспресо подають склянку води, щоб очистити смакові рецептори перед насолодою кавою. Пити еспресо потрібно швидко, насолода чашкою кави може тривати не більше 2 хвилин.

Еспресо є основою для приготування усіх кавових напоїв, але й варіантів приготування цієї основи – безліч. Про види еспресо ми розповімо у наступних публікаціях. А найкраще смакує кава, приготовлена на очищеній воді.

Дізнайтесь про каву більше разом з "Коло"


Планета Н2О - фільтри для води в Полтаві Кафе «Твоя кав’ярня»

Кав'ярня - шоколадниця «Маестро»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter