Жителі інших областей незаконно видобували газоконденсат на Полтавщині

Кримінал
Юлія Обелець6 серпня 2015 о 19:0213321 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Жителі інших областей незаконно видобували газоконденсат на Полтавщині
Працівники Управління карного розшуку затримали групу осіб, що незаконно видобували газоконденсат в одному із сіл Машівського району.

Жителі інших областей незаконно видобували газ на ПолтавщиніНа Полтавщині за 4 місяці викрали майже 150 000 кубічних метрів газоконденсату

Неподалік заводу по переробці нафтової сировини працівники Управління карного розшуку УМВС України в Полтавській області виявили та затримали вантажний автомобіль марки «ЗІЛ» з буровим обладнанням. На той момент двоє чоловіків проводили буріння отворів у землі. На місці події правоохоронці встановили близько 70 таких отворів та 4 металеві ємності об’ємом 200 літрів. Ємності частково були заповнені газоконденсатом, – йдеться на сайті УМВС Полтавщини.

Як встановили правоохоронці, до такого злодіяння причетні мешканці Київської області віком 24, 45 та 46 років і 50-річний мешканець Івано-Франківщини. За допомогою металевих циліндрів та мотузок зловмисники із пробурених отворів добували газоконденсат. Далі на автомобілі марки УАЗ перевозили все до одного з фермерських господарств, де, до подальшого збування, сировину зберігали у двох металевих ємкостях.

Окрім того правоохоронці встановили, що з квітня поточного року зловмисники відвантажили та вивезли на різних транспортних засобах майже 150 000 кубічних метрів газоконденсату.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених правил охорони надр, а також незаконне видобування корисних копалин). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

Подібні факти на Полтавщині – не рідкість. Днями в Гадяцькому районі спіймали на гарячому 5 осіб, які намагалися поцупити майже 11 м³ газового конденсату на території одного з промислових об’єктів. До цього в Полтавському районі вкрали 8 тонн газоконденсату.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter