На віче знову обговорили кандидатів на посаду керівника ОДТРК "Лтава"

Новини
Таня Цирульник29 березня 2014 о 11:301878 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На віче знову обговорили кандидатів на посаду керівника ОДТРК "Лтава"
Доки Микола Ляпаненко, нинішній генеральний директор ОДТРК «Лтава» керує компанією, йому активно шукають заміну.

Вчора на віче знову спробували скласти список кандидатів «з народу» на посаду керівника телерадіокомпанії.

Це не перша спроба визначитися з кандидатурою. Минулої п’ятниці на раді майдану уже заслухали проекти розвитку полтавської телекомпанії від двох кандидатів на цю посаду та навіть одноголосно проголосували за Євгена Лопушинського. Але рішення, прийняте на раді майдану, викликало невдоволення у людей, які прийшли на віче. Люди вимагали відкритості, публічних слухань кандидатів та їхніх програм, і, власне, більше кандидатів.

Обговорення кандидатур на посаду гендиректора проходило бурхливо, регламенту ніхто не дотримувався, власне, як і теми, яку обговорювали. Діставшись до мікрофону, говорили про усе зразу: Євгена Лопушинского, Людмилу Кучеренко, Івана Корсуна та хто «більш майданніший». Отримали на віче порцію народного гніву й новообрані керівники управлінь облдержадміністрації з числа учасників полтавського євромайдану. Зокрема, Олег Пустовгар, якого нещодавно призначили на посаду керівника управління інформаційної політики облдержадміністрації. Він намагався пояснити полтавцям ситуацію навколо голосування за Євгена Лопушинського минулої п’ятниці.

- По перше, згідно з чинним законодавством, гендиректора «Лтави» призначить лише голова Держкомтелебачення і радіомовлення, - почав новообраний чиновник. – А у нас на Полтавщині вперше за 22 роки відбувся прозорий процес обговореня на раді майдану.

Що було «по-третє» Олегу Пустовгару договорити не дали, зал вибухнув криками «Непрозоро!»

- - Безумовно, громадськість має право дорадчого голосу, - намагався продовжувати Олег Пустовгар. - Але рішення приймати тим, хто потім візьме на себе відповідальність за нього. Так у всіх країнах Євросоюзу роблять, а дерти горлянку – так питання не вирішується.

Потім слово надали заступнику губернатора.

- Ми усі знаємо Євгена Лопушинського. Протягом 3 місяців він день у день вів майдан по 2-3 години, - починає Олег Пругло.

У залі лунають аплодисменти і крики «Так!»

- Не буду нікого ображати, але таке враження, що хтось не устиг у якийсь вагон і зараз намагається це зробити. Якщо не знаєте, то я нагадую, що у листопаді була з організована Рада майдану з 30 чоловік, яка працювала, організовувала майдан, ставила «озвучку», палатку, організовували чергування. Зараз ми знову ділимося – хто «майданніше», а хто – ні. Якщо ви вважаєте, що це було зроблено недемократично, давайте зберемося на раду майдану, і ви скажете, що не довіряєте і розбиратимемося.

Виступив зі своєю точкою зору і Володимир Микійчук, заступник голови обласної ради.

- Ви знаєте, що Харківський майдан об’єднався з антимайданом і вони дружно вирішують усі питнаня разом?! А ми сьогодні не те розглядаємо, нам нічого ділити. Нам треба об’єднуватися і вирішувати усі ті нагальні проблеми, яких у місті – їх безліч. Я з першого дня знаю, що Лопушинський був на майдані. Але раз ви зібралися і хочете визначитися, кого ви будете рекомендувати на посаду, то просто запропонуйте. 5, 10, 20 кандидатів і спеціалісти у Києві визначать, хто стане очільником компанії.

На віче були й журналісти ОДТРК «Лтава», робили репортаж з віче, у дискусії не втручалися. Але слово взяв колишній працівник телерадіокомпанії Ігор Кіянчук.

- Я на «Лтаві» 5 -6 років працював. Прийшов простим рядовим інженером ефіру, а звільнився з посади керівника відділу реклами. Я знаю кухню телебачення. І не збираюся судити з точки зору хто більше був на майдані, хто менше. Справа у фаховості. Євген Лопушинський знає, що він робить. Я, значи Євгена, знаю, що він зможе. Якщо треба, я готовий допомогти йому у бухгалтерії, провести аудит ітд, - сказав Ігор Кіянчук.

Він наразі єдиний з працівників телерадіокомпанії, хто привселюдно й уголос озвучив свою позицію. Нагадаємо, колективне звернення працівники "Лтави" уже надіслали до Держкомтелерадіо.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter