Речник Нацполіції Полтавщини розповів, хто нині контролюватиме дорожній рух в області

Новини
Юлія Обелець10 листопада 2015 о 17:541591 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Речник Нацполіції Полтавщини розповів, хто нині контролюватиме дорожній рух в області
Юрій Сулаєв розповів, хто контролюватиме дотримання правил дорожнього руху в перехідний період реформування.

Речник Нацполіції Полтавщини розповів, хто нині контролюватиме дорожній рух в областіРечник Нацполіції Полтавщини розповів, хто нині контролюватиме дорожній рух в області

До редакції «Кола» зателефонував читач, який попрохав журналістів дізнатись і роз’яснити в публікації, хто нині повинен слідкувати за дотримання ПДР. Адже з 7 листопада офіційно набрав чинності закон «Про Національну поліцію», а отже ліквідували ДАІ. Проте, на Полтавщині ще не набрали патрульних поліцейських, які повинні виконувати частину обов’язків даівців. За коментарем ми звернулись в Головне Управління Нацполіції у Полтавській області.

– На перехідний період роботу продовжують виконувати всі безпосередньо служби. Зараз це вже офіційно Національна поліція, – пояснив Юрій Сулаєв, речник ГУ Нацполіції в Полтавській області. – Тому всі автоматично, навіть тимчасові виконуючі обов’язки, представляються як поліцейські. Їхня форма та посвідчення, тобто міліції, дійсна до 31 грудня 2016 року. Їхні вимоги, які визначені Законом України «Про Національну поліцію» – законні й підлягають виконанню всіма громадянами. Тобто правоохоронці продовжують виконувати обов’язки на тому ж рівні, але представляють вже Національну поліцію. Міліціонерів уже немає.

Нагадаємо, що в Україні почали діяти нові правила дорожнього руху, згідно яких, фіксувати порушення водіїв повинні камери фото- та відеоспостереження. Тому ми одночасно поцікавились, чи відомо, коли такі встановлять на Полтавщині.

– Щодо камер відеоспостереження, то це питання не до нас, адже все це фінанси. Думаю, таке питання розглядатимуть на державному рівні, можливо, долучаться і органи місцевої влади, – відповів Юрій Васильович.

До теми – Сплатити штраф за порушення ПДР тепер можна на місці

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter