Стало відомо спеціалістів яких напрямків мобілізують на Схід в першу чергу

Новини
Ольга Правденко23 січня 2015 о 12:582239 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Стало відомо спеціалістів яких напрямків мобілізують на Схід в першу чергу
У Полтавському обласному військкоматі розповіли спеціалістів яких напрямків потребують в зоні бойових дій першочергово.

Стало відомо спеціалістів, яких напрямків мобілізують на Схід в першу чергуФото з сайту segodnya.ua

Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію призову за мобілізацією», мобілізують військовозобов’язаних не заброньованих за народним господарством, придатних за станом здоров’я та морально-діловими якостями до військової служби, тих, хто перебуває у запасі та має військове звання рядового, сержантського і старшинського складу, а також молодший та старший офіцерський склад віком до 60 років.

– У зв’язку з тим, що Збройні сили України (ЗСУ) постійно отримують відновлену, зняту з
тривалого зберігання техніку та новітні зразки озброєння, під час мобілізації призову підлягатимуть фахівці різного напрямку, – зазначив полковник Борис Павлов, військовий комісар Полтавського обласного військового комісаріату.

Це такі спеціалісти

– танкісти;

– артилеристи;

– десантники;

– піхотинці;

– зв’язківці;

– ремонтники;

– водії БТР, БМП, механіки різних систем озброєння;

– фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту тощо.

Жінок будуть мобілізувати лише за потреби, якщо загостриться ситуація.

– Перш за все, це стосується чоловіків. Але якщо є жінки, які мають відповідну військову спеціальність, та є необхідність їх залучати і вони підходять за станом здоров’я, то вони дійсно можуть бути призвані або з ними може бути укладений контракт, – зазначив речник АТО Андрій Лисенко.

– Безумовно, як і раніше, увага буде спрямована на тих, хто безпосередньо брав участь у бойових діях, і тих, хто має професійні навички виконання бойових завдань. А також на громадян, які добровільно, не чекаючи повістки, прийдуть до військкомату з бажанням призватися на службу чи укласти короткостроковий контакт, – зазначив полковник Павлов.

Нагадаємо, на Полтавщині нині готуються до 4 хвилі мобілізації.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter