Полтавщина, що зникає: невикористаний потенціал туризму

Новини
Надія Труш28 липня 2014 о 12:314026 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавщина, що зникає: невикористаний потенціал туризму
Полтавську область називають духовною столицею України і уже десятки років говорять про те, що область має великий туристичний потенціал.

На Полтавщині туризм має великий потенціал

В принципі, все правильно: природа на Полтавщині чудова, повітря не надто забруднене, як в інших регіонах держави, багато історичних унікальних пам’яток – є на що подивитися.

Одна кухня чого вартує – добра слава про полтавські галушки, вареники, борщ знана у світі.

Все ж розвиток туризму у області дещо пасе задніх у порівнянні з іншими областями, не охопленими неспокійною ситуацією в державі.

туризм

Попри те, що в області діє Програма розвитку туризму і курортів на 2011-2015 роки, його розвиток на державному рівні залишає бажати кращого.

Як бачимо з інформації, опублікованої на сайті Департаменту інфраструктури і туризму Полтавської ОДА, в області лише 6 найвизначніших туристичних об’єктів. Це Більськ, Решетилівка, Диканька, Опішня, Гоголеве і Великі Сорочинці, Карлівка.

туризм

Не краща ситуація й з туристичними маршрутами.

туризм

Основних туристичних маршрутів – не більше 10. А саме: "Гоголівські місця Полтавщини" (включають у себе Гоголеве Шишацького району, Диканьку, Миргород, Великі Сороченці), "Більське городище", "Національний Сорочинський ярмарок", "На батьківщину Надії Дурової" (Пирятинський район, с. Велика Круча. Дурова – перша в Росії жінка-офіцер, єдиний на той час Георгіївський кавалер, героїня війни 1812 року), "Храми Полтави", "Літературна Полтава", "Історичне поле Полтавської битви".

Насправді ж туристичних маршрутів є і може бути ще більше. На Полтавщині між Зіньківським та Котелевським районами.діє веломаршрут «Сільськими околицями». У Опішні впроваджують кінний маршрут. Обласна влада, ймовірно, розуміє, що Полтавщина повинна розвивати свій туристичний потенціал. Тому збираються популяризувати туризм у Гадячі, шукатимуть нові туристичні маршрути.

Нагадаємо, на розвиток туризму Полтавщини щороку виділяють 200 тисяч. Попри це туризм розвивається і, можна сміливо сказати, процвітає завдяки ентузіастам, які відроджують зелений туризм: будують екосадиби, ремонтують старі занедбані хатинки у глухих селах, маркують нові туристичні маршрути околицями Полтавщини, відкривають нові мальовничі місця для відпочинку.

Запрошують показати "Туристичну гостинність Полтавщини"

Цього року у Полтаві проходитиме уже традиційний конкурс фахівців туристичної галузі "Туристична гостинність Полтавщини". Його будуть проводити у три етапи:

І етап – прийом заявок та документів претендентів за номінаціями до 22 серпня. Заявки надсилати за адресою: 36014, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, кімн. 407 або на e-mail: polt_turizm@ukr.net;

ІІ етап – виявлення теоретичних знань шляхом проведення тестування та конкурс з демонстрації практичних умінь, навичок. Проходитиме 28 серпня на базі готелю , "Алмаз" (вул. Київське Шосе, 60);

ІІІ етап – урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу ,"Туристична гостинність Полтавщини” (25 вересня під час заходів до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні).

Телефони для довідок щодо конкурсу, який організовує Полтавська регіональна ГО "Обласний туристичний кластер" спільно з Департаментом інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації: (05322) 7-06-26 та (0532) 60-62-23.

Також читайте

Відпочинок на Полтавщині – санаторії та зелений туризм, пансіонати та музеї

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter