У Полтаві знову розпочали будівництво спортивного комплексу на вулиці Петра Юрченка

Новини
Ольга Правденко24 грудня 2014 о 08:302630 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві знову розпочали будівництво спортивного комплексу на вулиці Петра Юрченка
У Полтаві розпочали будівництво спортивно-видовищного комплексу на вулиці Петра Юрченка, який перейшов у комунальну власність міста 2,5 роки тому.

У Полтаві розпочали будівництво спортивного комплексу на вулиці Петра ЮрченкаНині на території спорткомплексу ведуться підготовчі роботи

Майданчик обгородили, завезли туди техніку, пісок, вагончики для
будівельників. Наразі там уже почали будувати котельню та дорогу. Зводить спортивний комплекс за 56 мільйонів 100 тисяч гривень будівельна організація «Райагробуд», яка виграла тендер.

– Замовник будівництва – міська рада, ми маємо проект та дозвіл від
державної архітектурно-будівельної комісії. До кінця літа коробка басейну вже буде. На наступну зиму плануємо проводити внутрішні роботи. Хочемо, щоб у 2016 році комплекс вже почав працювати, – зазначив міський голова Олександр Мамай.

Нагадаємо, раніше мер обіцяв, що цей спортивний комплекс почнуть будувати до Нового року.

Проте самі будівельники не беруться сказати, що встигнуть зробити до літа.

– Зараз розбираємося з проектом, його ще доопрацьовує проектний інститут, вимощуємо дорогу на будівництві, почали кладку котельні, а «Обленерго» готує документацію на проведення світла, – розповідає Сергій Пасічник, майстер «Райагробуд», яке зводить спорткомплекс. – Фундамент, який є не руйнуватимемо, він в нормальному стані, тому будівлю будемо ставити на нього. До Нового року хочемо завершити підготовчі роботи. Будівництво триватиме навіть тоді, коли випаде сніг, взимку будемо бетонувати, робити кладку. Що встигнемо зробити до літа, поки що неготовий сказати, все залежатиме від ситуації в країні та від того, як вчасно нам перераховуватимуть гроші на будівельні роботи.

На зведення спортивного комплексу гроші виділено з міського бюджету. Поки що ніхто зі спонсорів не долучився, проте міський голова каже, що нині ведуться переговори щодо вкладення інвесторських коштів у будівництво.

– Для того, щоб залучити спонсора необхідно показати, що ми не просто говоримо, а щось робимо. Перший мільйон вже пішов на оплату послуг в держказначейство, – зауважив мер.

Нагадаємо, спортивно-видовищний комплекс на вулиці Петра Юрченка, 1 почала будувати ще у 2007 році обласна влада. У період з 2007 по 2014 роки там спромоглися звести лише фундамент. А сама вартість недобудови постійно мінялася: у 2007-2009 роках було освоєно 10 мільйонів гривень з державного та обласного бюджетів. У 2010 році обласна влада продала довгобуд ТОВ «Полтавська нафтова компанія» за 8,5 мільйонів гривень, проте згодом рішення про продажу відмінили депутати облради. У 2012 році після того, як об’єкт прийняли на баланс міської ради, вартість його спорудження оцінювали в 40 мільйонів гривень. У жовтні цього року мер Полтави заявив, що на будівництво спортивного комплексу необхідно виділити 45 мільйонів гривень. Проте із ростом курсу долара щодо гривні, зросла і вартість будівництва. Остаточна сума виділена на нього – 56 мільйонів 100 тисяч гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter