До нового навчального року в Україні реорганізують півтисячі шкіл

Освіта
Юлія Обелець5 листопада 2015 о 08:011060 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До нового навчального року в Україні реорганізують півтисячі шкіл
У Міністерстві освіти і науки України мають намір реорганізувати, у тому числі й закрити, 500 шкіл в 2016 році

До нового навчального року в Україні реорганізують півтисячі шкілДо нового навчального року в Україні реорганізують півтисячі шкіл. Фото www.sq.com.ua

Про наміри реорганізувати школи заявив заступник міністра освіти й науки Павло Хобзей.

– Ми подавали плани про проведення змін в 500 школах, йдеться не лише про ліквідацію, але й про зниження рівня, – цитують Павла Хобзея на zaxid.net.

Заступник міністра уточнив, що деякі зі шкіл не будуть закриті, а просто реорганізовані в початкові.

Хобзей наголосив, що відповідні рішення мають прийняти місцеві органи влади до квітня-травня 2016 року, щоб відповідну реорганізацію було проведено до вересня 2016 року.

Реорганізація навчального закладу – це форма припинення діяльності навчального закладу як юридичної особи, під час якої навчальний заклад припиняється, але всі його права й обов’язки в порядку правонаступництва переходять до нової (іншої) юридичної особи.

Є п’ять можливих шляхів реорганізації: злиття, приєднання, поділ, виокремлення та перетворення. В той же час реорганізація передбачає звільнення працівників лише у випадку, коли під час її проведення передбачається скорочення штату.

До теми – На Полтавщині збудують нову школу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter