Школярам повернуть безкоштовні підручники

Освіта
Юлія Обелець27 січня 2016 о 18:061092 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Школярам повернуть безкоштовні підручники
Нардепи проголосували за повернення безкоштовних книг для школярів та педагогів.

Школярам повернуть безкоштовні підручникиШколярам повернуть безкоштовні підручники. Фото – gazeta.dt.ua

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників» (№1857). 235 голосами парламентарії проголосували за його прийняття за основу та в цілому. Про це йдеться на сайті Міносвіти.

Нагадаємо, що в кінці 2014 року українська влада залишила право на безкоштовні навчальні книги лише за пільговиками. Зокрема, для дітей-сиріт, дітей-інвалідів/інвалідів I-III групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Кожного року учневі потрібно буде придбати від 12 до 16 підручників з різних предметів, – йдеться в пояснювальній записці законотворців. – Ціна одного підручника в нинішніх умовах становить від 50 до 300 гривень, а придбати півтора десятка книг зможуть далеко не всі батьки. Ця ситуація викликає соціальну напруженість серед батьківського та педагогічного загалу.

Тому цим законом встановлюються гарантії з боку держави «на безоплатне забезпечення підручниками, посібниками, методичною літературою учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників.

Нагадаємо, Ленський звільнився з посади головного освітянина Полтавщини

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter