Як готують каву латте та латте макіато: про багатошарову насолоду

Споживач
Ольга Матвієнко4 червня 2014 о 10:409960 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як готують каву латте та латте макіато: про багатошарову насолоду
Є безліч багатошарових напоїв на основі кави, але найбільш популярний у кав’ярнях – латте макіато.

Кава латте та латте макіато. Багатошарова насолодаЛатте макіато. Фото – www.flickr.com

У перекладі з італійської «latte» – молоко. Проте для приготування цього напою потрібні ще кава та молочна піна. На відміну від іншої класичної кави з молоком – капучіно – латте містить більше молока, має більш пишну піну. Відрізняється і подача. Італійці придумали цей напій для дітей, щоб і вони могли пити каву разом із дорослими, але молоко зменшувало концентрацію кофеїну.

Різновид латте – «латте макіато». Приставка «макіато» означає плямку на молочній піні, яка залишається після наливання кави. Саме так правильно називати багатошарову каву, яку так люблять смакувати в кав’ярнях полтавці.

Традиційно на одну частку еспрессо або іншої міцної кави (крім американо) потрібно три частини збитого в піну молока. Спочатку в бокал наливають молоко, а потім повільно, тонкою цівкою в нього вливають еспрессо. Якщо баріста виконає процедуру правильно, то шари молока та кави не змішуються і виходить багатошаровий кавовий напій.

Кава латте та латте макіато. Багатошарова насолодаВідмінність між латте та латте макіато. Фото – coffeeblog.in.ua

Зазвичай каву латте макіато подають у скляних бокалах айріш або у високому стакані із соломинкою.

Важливо пам’ятати, що пінка на латте більш повітряна, ніж на капучіно. За текстурою нагадує піну для бриття.

За бажанням до латте додають сиропи, призначені для приготування кавових напоїв. Радять не додавати лише цитрусові, адже кислота сприяє згортанню молока. Сиропи мають більшу щільність і осідають на дні склянки, утворюючи четвертий шар напою. Зазвичай сироп вливають другим після молока, а потім вже вливають еспрессо.

У меню часто вказують різновиди латте: айс-латте, латте з морозивом, латте з шоколадом, латте зі збитими вершками, а також латте із додаванням алкоголю.

А найкраще смакуватиме кава, приготована на очищеній воді.

Дізнайтесь про каву більше разом з "Коло"


Планета Н2О - фільтри для води в Полтаві Кафе «Твоя кав’ярня»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter