Червону книгу та чашку – у Полтаві здійснили вже понад 50 дитячих бажань (фото)

Суспільство
Юлія Обелець13 грудня 2015 о 17:291471 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Червону книгу та чашку – у Полтаві здійснили вже понад 50 дитячих бажань (фото)
«Ялинка Янголів» чекає на небайдужих людей, які можуть здійснити бажання дітей, серед яких сироти.

На першому поверсі ТЦ «Київ» всіх відвідувачів «зустрічає» невеличка штучна ялинка в білих папірцях. Серед білих листівочок червоні та золотисті кульки, а на вершку – маленький янгол. Це новорічне дерево – благодійний проект «Ялинка Янголів», що розпочав роботу 5 грудня. Кожні вихідні останнього місяця року з 10 по 18 годину кожен бажаючий може здійснити дитячу мрію.

Червону книгу та чашку у Полтаві здійснили вже понад 50 дитячих бажань (фото)

На білих листівочках, частина яких вирізана у формі янголів, містяться мрії дітей, позбавлених батьківського піклування, сиріт, ВІЛ-інфікованих дітей, дітей-інвалідів та дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків.

– Тут 456 бажань, але на ялинці не всі, – розповідає першокурсниця Юлія Остапенко, волонтер. – Нам згодом підвезуть ще. Тобто, коли люди розбирають листівки з ялинки, ми вивішуємо нові. Кожен може почитати та обрати «лист» тієї дитини, чию мрію вони можуть виконати. У кожному з «ангелочків» (листівок, – авт.) по 3 бажання від одної дитини, але людина може виконати хоча б одне з них. Станом на 15 годину 13 грудня виконали вже бажання 51 дитини з 135 листівок, які розібрали.

"Телефон, аби дзвонити мамі"

Волонтери розповідають, що бажання дуже різні у дітей. Назвали найчастіші та ті, що їх найбільше вразили.

– Бажання різні. У перший день, коли ми почали працювати, перша жінка, яка підійшла, обрала листівку, де дитина хотіла мобільний телефон, аби телефонувати своїй мамі. Дитина живе в інтернаті, але маму має, бачиться з нею лише на вихідних. Серед бажань –дуже багато книг. Найчастіше хочуть «Гаррі Поттера», до речі, всі частини. Але ми говоримо людям, що можна і одну, якщо вони не можуть забезпечити їх всіма. Також хочуть іграшки, найчастіше конструктори «Лего». А сьогодні одна жінка обрала «ангелочка», де дитина хоче стаціонарний телефон. Навіщо це малечі, нам невідомо. Дехто з дівчат написав у листі, що хочуть новорічну сукню, вказали навіть розмір.

Вік дітей, чиї бажання вивісили на «Ялинку Янголів», від 6 до 14 років.

– Велика книга тварин, «Хотвілс»-дорога, конструктор «Лего-Ніндзяго», – такі три побажання написав у листівці 7-річний Богдан Бех.

– Дорогий, Святий Миколаю! Я Івоніченко Артьом, навчаюсь в 5 класі Андріївської школи-інтернату. Прошу Вас подарувати мені футбольний костюм, м’яч та бутси, – йдеться в іншому білому «ангелочку».

Червону книгу та чашку у Полтаві здійснили вже понад 50 дитячих бажань (фото)

Косметика, MP-3 плеєр, чашку – такі побажання встигла прочитати на листівках журналіст «Кола». У цей час до волонтерів підходить дівчина і віддає пакет. За це їй вручають листівочку.

– Я виконала бажання 10-річної Віки, – розповідає вона. Представилась Наталією Третяковою. – Мене зачепило те, що серед її бажань – Червона книга України. Такої я поки що не знайшла, не знаю чи знайду, але продовжую пошуки. Поки що принесла для неї іграшки, які вона також просила. Беру участь в такій акції вперше, адже сама не з Полтави, хоча мрію тут жити.

Червону книгу та чашку у Полтаві здійснили вже понад 50 дитячих бажань (фото)Наталія, яка виконала частину бажань дівчинки. Тепер шукає їй Червону книгу

Виконане бажання людина, яка брала листівку, повинна принести до кінця акції.

– Власників листівок із побажаннями, які не розберуть, не залишать без уваги, – запевняють волонтери. – Для цього маємо резерв – деякі люди приносять певні речі й просять передати будь-якій дитині. От ці речі і даруємо малечі. Гроші та фрукти ми не беремо, бо відвозитимемо все вже після Нового року. Тож фрукти пропадуть, а гроші не беремо, аби люди самостійно придбали подарунки, не маючи до нас потім претензій.

Волонтери благодійної акції твердять, робити добрі справи підходять люди різного статку. Найчастіше сім’ями.

– Беруть навіть по два янголи: жінки собі, чоловіки собі ,– говорить Юлія.

Вже перед тим, як журналіст збиралась йти, до ялинки підбіг хлопчик, на вигляд років сім. Він, роздивившись ялинку, поспішає до бабусі, яка стояла в стороні. Вже за декілька секунд бабуся з цим же малюкам стоїть біля «Ялинки Янголів», розпитує у волонтерів про акцію. Ідуть від новорічної красуні вони з білою листівочкою.

– Онук Ваня захотів допомогти діткам, – пояснює Тетяна Іванівна. – Ми взяли листівку хлопчика, який хоче чашку. Наступними вихідними ми принесемо йому чашку

Нагадаємо, «Ялинка Янголів» працюватиме ще 19, 20, 26, 27 грудня з 10.00 до 18.00. Телефон для довідок 2-57-29.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter