Голова та воєнком Полтавщини назвали причини недобору в контрактну армію

Суспільство
Юлія Обелець28 березня 2016 о 15:511929 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Голова та воєнком Полтавщини назвали причини недобору в контрактну армію
У Валерія Головка та Бориса Павлова – дещо різні думки, щодо причин недобору на контрактну військову службу.

Голова та воєнком Полтавщини назвали причини малої кількості бажаючих йти у контрактну арміюБорис Павлов

28 березня головний воєнком області Борис Павлов на щотижневій апаратній нараді доповідав «Про відбір на військову службу за контрактом громадян області до Збройних Сил України».

Нагадаємо, назвали райони Полтавщини, де, можливо, оголосять мобілізацію

– Ми провели аналіз негативних чинників, унаслідок яких громадяни вирішили не проходити військову службу за контрактом. Один з головних чинників – фінансовий, – повідомив Борис Павлов. – Найбільше коштів у кандидатів йде на оформлення особових справ, проходження медкомісій (отримання сертифікатів) та здійснення переміщення (дорога, – автор) до навчального центру. Тому вважаємо, що на позитивні зрушення в питанні укомплектування контрактної армії може вплинути забезпечення безкоштовного отримання відібраними кандидатами сертифікатів медичного огляду психоневрологічному та наркотичному диспансерах, безкоштовного медичного обстеження, зокрема, на вірус гепатиту та ВІЛ-інфекції й допомога місцевих органів влади щодо відправки кандидатів до навчальних центрів.Голова та воєнком Полтавщини назвали причини малої кількості бажаючих йти у контрактну армію

Вислухавши це, Валерій Головко почав запитувати, що ж військкомати зробили для вирішення такої проблеми. На це Борис Павлов зауважив, що до всіх голові місцевих рад інформація донесена, але ж не всі представники місцевої влади належне поставились до цього питання.

Голова та воєнком Полтавщини назвали причини малої кількості бажаючих йти у контрактну армію

Проте очільник Полтавської ОДА має й іншу версію недобору контрактників. ЇЇ він озвучив, коли йшлося про необхідність спілкування з жителями області, щодо потреби й переваг контрактної армії.

– На жаль, не всі військові комісари були на Сході України. Це,мабуть, той важіль, який впливає сьогодні на те, що вони бояться виходити до людей спілкуватись, пояснювати, що там відбувається, – додав Валерій Анатолійович.

На це головний воєнком Полтавщини відповів:

– Більше 50% військових комісарів області виконували бойові завдання в зоні АТО. Решта – до червня, всі стовідсотково проходитимуть там службу також, – сказав Борис Павлов.

На останок Валерій Головко вкотре наголосив, що «від того, як проведемо контрактацію професійної армії залежить, чи буде мобілізація».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter