У Полтаві провели акцію "Кому заважають журналісти?" (ВІДЕО)

Суспільство
Надія Труш21 жовтня 2015 о 15:431532 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві провели акцію "Кому заважають журналісти?"  (ВІДЕО)
Поки міліція з’ясовує причини пожежі в авто Анатолія Мележика, сам журналіст разом із колегами Громадського ТБ влаштував акцію.

У Полтаві провели акцію Журналіст Анатолій Мележик клеї плакат на свій спалений автомобіль

Сьогодні, 21 жовтня, на Театральній площі полтавці можуть побачити спалене авто журналіста Громадського ТБ.

"Кому заважають журналісти?" – плакат із таким написом розмістили на машині. Мовчазне запитання на символічному тлі не залишає байдужим перехожих. Люди зупиняються біля залишків автівки, цікавляться, що сталося, чому спалений транспорт серед вулиці.

У Полтаві провели акцію

Машину поставили в центрі міста, аби полтавці побачили, що можуть зробити із журналістами, які не бояться показувати правду, кажуть організатори.

– Журналісти заважають тим, хто не хоче, щоб ми писали правду, – каже власник спаленої машини.

– Дійсно, кому ті журналісти заважають? Це ж треба додуматися, спалити машину, – дивується бабуся, поспішаючи мимо.

– Це приклад того, що буде за паркування у недозволених місцях? – прокоментував юнак.

Нагадаємо, 20 жовтня журналісту ГромадськогоТБ у Полтаві спалили автомобіль. Правоохоронці розглядають три можливі версії причин пожежі. Зокрема, професійну діяльність, хуліганство, самозагорання. Власник машини переконаний, що це був підпал. Чекати остаточних результатів експертизи варто не раніше, ніж за місяць. Втім самі експерти говорять: присутні ознаки того, що машина загорілася не сама, за словами Мележика.

– Пожежу пов’язую із своєю роботою. Останнім часом ми часто висвітлювали тему підкупу виборців. Робили ряд публікацій про підкуп виборців цукром, партією "Совість України", від якої балотується Олександр Мамай та про роздачу пенсіонерам аптечок від кандидата на посаду міського голови від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Андрія Матковського. Інших причин, щоб машина загорілася, не бачу. Те, що замкнула електропроводка – виключено, бо загалом авто було справне, – говорить Анатолій Мележик.

Загорання, яке сталося біля його будинку, журналіст помітив сам, спрацювала сигналізація. Виглянув з балкону і побачив як палає автомобіль. Викликав пожежну службу, рятувальники приїхали швидко.

У Полтаві провели акцію

За словами журналіста, спроби перешкоджання діяльності були і раніше.

– Місяць тому на електронну пошту Громадського Телебачення надійшов лист із погрозами. А кілька тижнів тому в моєму авто всередині все перерили, але нічого не забрали. Думаю, або щось шукали, або просто попереджали, – каже Мележик.

Небайдужі полтавці через соціальну мережу почали збір коштів на допомогу. Уже вдалося зібрати майже 10 тисяч гривень.

У Полтаві провели акцію

Детальніше – дивіться у відео

До теми: Журналісти показали міліції, як у Полтаві виборцям вручають аптечки та цукор (відео)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter