На сміттєзвалище під Полтавою виділять 18 гектарів лісу

Суспільство
Ольга Правденко26 березня 2015 о 13:3319856 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На сміттєзвалище під Полтавою виділять 18 гектарів лісу
Для розширення площі сміттєзвалища під Макухівкою планують виділити18 гектарів лісу.

На сміттєзвалище під Полтавою виділять 18 гектар лісуСміттєзвалище вже давно переповнене

Сільська громада Макухівки звернулася до полтавських лісівників з проханням виділити частину лісу під розширення сміттєзвалища.

Макухівське сміттєзвалище – болюча тема для полтавців та людей навколишніх сіл. Уже давно існує загроза перетворення сміттєзвалища в стихійне лихо. Воно постійно потребує розширення площі, туди вивозять відходи з Полтави та ближніх сіл.

– Ми виділили лісові галявини площею 18 гектарів для цієї потреби. До нас звернулася з цим проханням громада Макухівської сільської ради, ми не проти, але остаточне рішення за Державним агентством лісових ресурсів та Кабінетом Міністрів, коментує Юрій Тараненко, начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства. – Це прозора схема, бо ми точно знаємо, що виділена земля не піде під будівлі заміських маєтків чи дач.

Вилучати державний лісовий фонд для інших потреб можна лише з дозволу Кабміну (Постанова від 10 квітня 2008 року №610-р «Деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками»).

Незалежні експерти вже давно забили на сполох: сміттєзвалище твердих побутових відходів вже давно переповнене.

Нагадаємо, міська влада Полтави вже неодноразово обіцяла на місці сміттєзвалища збудувати сміттєпереробний завод. Проте віз і нині там.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter