Переселенці реєструються у Полтаві, щоб отримати гроші і повертаються назад

Суспільство
Ольга Правденко3 лютого 2016 о 14:511653 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Переселенці реєструються у Полтаві, щоб отримати гроші і повертаються назад
На Полтавщині зросла кількість переселенців.

Переселенці реєструються у Полтаві, щоб отримати гроші і повертаються назадКільксть переселенців збільшується

Загалом, кількість переселенців в Україні збільшилася до 1 мільйона 704 тисяч осіб, про це повідомляє ТСН.

– На Полтавщині нині зареєстрована майже 31 тисяча переселенців. Станом на 29 січня в області було 30 644 внутрішньо переміщених осіб, – говорить Віталій Бугаєць, директор комунальної бюджетної установи «Обласний контактний центр». – При цьому звернень від новоприбулих небагато. Переважно вони звертаються за адресною допомогою.

Читайте також: Переселенці розповіли полтавській поліції про свої проблеми

В Україні 714 тисяч сімей звернулися за грошовою допомого, а 669 тисячам її призначили.

На думку Віталія Бугайця, люди приїжджають зі Сходу аби зареєструватися для отримання адресної допомоги і соціальних виплат, а потім повертаються назад. Свою думку Бугаєць обґрунтував:

– Я так вважаю тому, що за останні 4-5 місяців до нас не було жодного звернення з проханням надати житло, набагато зменшилася кількість звернень від переселенців, більш, ніж на половину, щодо отримання гуманітарної допомоги і в цілому звернень щодо будь-яких питань.

За словами директора «Обласного контактного центру», у другій половині 2015 року до них зверталося щодня від 1до 5, максимум до 10 переселенців на день, тоді, як у 2014 – з червня по вересень, коли тривали активні бойові дій, було по 100-120 звернень щодня.

– Тобто маємо ситуацію, коли по обліку щотижня кількість переселенців збільшується, а реальна кількість звернень – зменшується, – підсумував Віталій Бугаєць.

Варто зазначити, що переважно внутрішньо переміщені особи зі Сходу оселяються в містах, найбільше їх у Полтаві, Кременчуці, Комсомольську, Гадячі, Миргороді.

Тим часом, Верховна Рада України прийняла закон про посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб з урахуванням пропозицій президента України. Цей закон спрощує процедуру обліку переселенців. Розширено перелік органів, куди можна звертатися за отриманням про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Це підрозділ місцевої держадміністрації з питань соціального захисту, центр зайнятості або управління Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання переселенця. Після вступу закону в силу переселенцям не потрібно буде кожні півроку підтверджувати свій статус – довідка внутрішньо переміщеної особи діятиме безстроково. Також закон скасовує необхідність отримувати штамп міграційної служби на довідці.

До теми: Громадські організації та бібліотеки Полтавщини разом допомагатимуть переселенцям

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter