Полтавський батальйон небайдужих відзначив дворіччя (фото)

Суспільство
Юлія Обелець27 березня 2016 о 16:481910 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський батальйон небайдужих відзначив дворіччя (фото)
За два роки лави ПБН з п'ятьох зросли до тисяч волонтерів.

27 березня у Галереї мистецтв відзначали 2-річчя Полтавського батальйону небайдужих.

Полтавський батальйон небайдужих відзначив дворіччя (фото)

На захід змогла прийти лише частина волонтерів, проте для того, щоб всі помістились, довелось доставляти лави та стільці.

Полтавський батальйон небайдужих відзначив дворіччя (фото)

Нагадаємо, що днями волонтери відзвітували за два роки роботи Полтавського батальйону небайдужих

Ведучі розповіли коротку історію створення команди небайдужих. Згадували передісторію його виникнення, зокрема Майдан, анексію Криму, перших добровольців.

– А коли прийшла війна в Донецьку та Луганську області, у мирній Полтаві зібралось 5 волонтерів, щоб допомагати військовим врятувати країну, – повідала одна з ведучих. – Так батальйон виріс з 5 до тисяч волонтерів. Щоразу від собору відправляються машини з різними необхідними речами. Там берці, тепловізори, маскувальні сітки, кікімори, шкарпетки, подушки, ковдри, одяг, сухі борщі та каші, домашня випічка, дитячі малюнки та інше.

Першим до слова запросили одного із засновників ПБН Владику Федора:

Полтавський батальйон небайдужих відзначив дворіччя (фото)

– Минуло 2 роки, 2 роки війни і напруженої праці, – зауважив Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір. – Наша боротьба не припиняється, адже війна триває. Авдіївка сьогодні – такий же важливий об’єкт, як і аеропорт. Це символ стійкості наших бійців. Ми згуртувались, Полтавщина у тому числі. Маса людей несла продуктів сотні тонн, шили, в’язали, несли, все що мали. Згуртувались люди різних поколінь, різного соціального положення. Частина цих людей тут в залі. Ми у такий спосіб хочемо відзначити 2-річчя волонтерської організації команди небайдужих.

На свято завітали і деякі учасники АТО, які відчули на собі важливість роботи ПБН. Серед них Владислав Контарчук, нині вже заступник голови Київської районної ради в Полтаві.

Полтавський батальйон небайдужих відзначив дворіччя (фото)

– Мабуть, мало хто з вас знає, та я також був трішки волонтером Полтавського батальйону небайдужих, – почав своє розповідь він. – Та невдовзі пішов у добровольчий батальйон «Січ». Хочу вам подякувати за вашу роботу, як людина, яка відчула вашу допомогу на собі. Спочатку це були смаколики, а потім, коли настала зима, ви нам привозили теплі речі. Коли стоїш в окопі у морози та дощ, ці фактори стоять не меншим ворогом, а ніж сепаратисти й терористи.Полтавський батальйон небайдужих відзначив дворіччя (фото)

Волонтери отримали сьогодні нагороди – подяки від обласної та районних у Полтаві рад, від «Команди небайдужих», єпархіальні та патріарші грамоти. Одна із волонтерів Наталія Талипова та військовослужбовець Олександр Онищенко отримали медаль «За жертовність та любов до України».

Також усім присутнім подарували концерт.

Полтавський батальйон небайдужих відзначив дворіччя (фото)Наталія Святцева

Зокрема заспівала Наталія Святцева, одна із засновниць Полтавського батальйону небайдужих.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter