Полтавців закликали не купувати та не виривати весняні квіти-первоцвіти

Суспільство
Юлія Обелець1 березня 2016 о 15:361782 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців закликали не купувати та не виривати  весняні квіти-первоцвіти
Кожну весну Держекоінспекція звертається до громади із закликом проявляти екологічну свідомість – не купувати, не продавати і просто не зривати весняних квітів, що стане значним вкладом у збереження унікальної української природи.

Полтавців закликали не купувати та не виривати весняні квіти-первоцвітиПолтавців закликали не купувати та не виривати весняні квіти-первоцвіти. Фото – travel.org.ua

Полтавцям нагадали, що первоцвіти занесені до Червоної книги України і знаходяться під загрозою винищення.

До Червоної книги України занесені, зокрема, такі ранньоквітучі рослини:

підсніжник білосніжний, підсніжник складчастий, підсніжник Ельвеза, горицвіт весняний, рябчик малий, шафран сітчастий, тюльпан дібровий.

До переліку видів рослин, які не занесені до Червоної книги України, але є рідкісними або такими, що перебувають під загрозою зникнення на території Полтавської області, відносяться: проліска сибірська, проліска дволиста, конвалія звичайна, первоцвіт весняний, сон широколистий.

Причини зміни чисельності вищесказаних рослин – масове зривання на букети, переважно для продажу, викопування цибулин, рекреаційне навантаження.

Тому Держекоінспекція у Полтавській області з наближенням весняно-літнього періоду посилила заходи щодо ранньоквітучих рослин. Разом з поліцією та лісниками проводитимуть рейди в місцях збору, транспортування та збуту рослинна автошляхах та в пунктах пропуску через державний кордон.

Також нагадали, що за порушення вимог природоохоронного законодавства передбачена відповідальність за 88-1 ч. 1, ч. 2 та ст. 90 Кодексу України про адмінпорушення (штрафи до 3625 гривень).

До теми – Весна прийшла в Полтаву посеред лютого – зацвіли проліски (ФОТО)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter