Сесію Полтавської міськради розпочали без міського голови (оновлено, фото)

Суспільство
Ольга Правденко30 грудня 2015 о 10:522089 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесію Полтавської міськради розпочали без міського голови (оновлено, фото)
Міський голова Мамай учора переніс сесію на 18 січня, утім депутати все ж зібралися у сесійній залі.

Сесію Полтавської міськради розпоали без міського головиЛідери 4 політичних сил у міськраді зробили заяву та розпочали сесію

Сесія вчасно не розпочалася, о 10.00 депутати все ще чекали головуючого, – передає з місця події журналіст Юлія Обелець. Як пояснив «Колу» лідер фракції політчиної партії ВО «Свобода» Юліан Матвійчук, згідно із законом «Про місцеве самоврядування», сесію за відсутності мера може проводити секретар, оскільки його не обрали,то – головуючий, за якого має проголосувати більшість. Матвійчук також зазначив, що секретаря сьогодні не обиратимуть. До речі, про те, що обрання секретаря наразі не головне питання, зазначив журналістам і депутат Матковський.

Читайте також: Голос депутата міської ради оцінюють у 3 мільйона гривень

Загалом на сесію прийшли представники не всіх політичних партій. Не з’явилися «Батьківщина», «Совість України» і «Рідне місто». Але пропри це кворум є – 23 депутати, що дозволило розпочати сесію. Головуючим обрали Олександра Шамоту, лідера фракції «Партія простих людей Сергія Капліна», який сів на місце міського голови.

Після початку сесії депутати обговорили порядок денний. Вирішили голосувати за створення постійних депутатських комісій, звернення до Верховної Ради про недовіру Прем’єру Арсенію Яценюку та обрання голів депутатських комісій. Лідер фракції «Самопоміч» Ігор Окіпнюк запропонував зняти з порядку денного питання звільнення міськвиконкому і заступників мера, депутати підтримали. Питання обрання секретаря міської ради також зняли з порядку денного.

Сесію Полтавської міськради розпочали без міського голови (оновлюється)Депутати працюють у спокійній обстановці

Юліан Матвійчук зачитує назви семи запропонованих комісій, просить поставити питання на голосування. Рішення прийняли одноголосно.

Шамота зачитав звернення щодо комунального підприємства "МШЕД", зокрема щодо проблеми із заборогованістю виплати заробітних плат. Депутати не підтримали пропозицію. Натомість підтримали поправку до проекту рішення про положення депутських комісії щодо призначення та звільненя керівників комунальних підприємств лише після розгляду кандидатур на профільній комісії

Після цього депутати приступили до розгляду наступного питання – про висловлення недовіри Арсенію Яценюку. Доповідати знову вийшов Юліан Матвійчук, який зачитав звернення до ВР щодо недовіри Прем’єр-міністру, перелічуючи причини. Звернення депутати підтримали одноголосно.

До слова, сесія проходить спокійно, без гаміру, як це буває зазвичай. Громадськості майже немає.

Після доповіді депутата Корчака про створення постійних комісій і голосування за це, головуючий Олександр Шамота оголосив перерву до 11.20 на прохання Ігоря Окіпнюка, аби узгодити питання про склад комісій.

Після перерви депутати знову зібралися на сесійне засідання. Провели перереєстрацію депутатів, називали прізвища, щоб перевірити чи всі повернулися після перерви. Присутні всі.

Зачитують склад комісій. Депутати проголосували за зачитані склади постійних комісій одноголосно. Прийняті питання після голосування підтримують оплесками.

Зараз зачитують запропонованих голів цих комісій. Варто відзначити, що всі голови від різних партій. Одноголосним рішенням депутати підтримали голів цих комісій.

Менше, ніж за півтори години депутати розглянули всі винесені на сесію питання. Перед закриттям сесійного засідання слово взяв головуючий Олександр Шамота, який зазначив, що вперше всі бажаючі зайшли спокійно на засідання,без перешкод,охорони та міліції.

Позачергову сесію закрили Гімном України, який виконали акапельно.

Читайте також: Сесія Полтавської обласної ради: депутати прийняли бюджет на 2016 рік.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter