У Кременчуцькому районі підозрюють сплеск африканської чуми

Суспільство
Надія Труш17 грудня 2015 о 17:311178 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Кременчуцькому районі підозрюють сплеск африканської чуми
У одного із місцевих господарів за певний відлік часу загинуло шестеро свиней.

У Кременчуцькому районі підозрюють сплеск африканської чумиУ Кременчуцькому районі підозрюють сплеск африканської чуми. Фото – svit24.net

До Кременчуцького відділення поліції в Полтавській області надійшло повідомлення про те, що в господарстві мешканця одного з сіл району гинуть свині. Про це йдеться на сайті ГУ Нацполіції в Полтавській області.

На місце події виїхали представники державної служби з надзвичайних ситуацій, ветеринарної служби та правоохоронці з відділення поліції. Медики відібрали зразки туші та перевіряють їх на захворювання африканською чумою свиней.

Нагадаємо, ще на початку грудня цього року повідомлялося, що в області більше немає карантинної зони. Африканська чума свиней (АЧС) була зафіксована у селі Короваї Гребінківського району наприкінці жовтня. У селян вилучили понад три десятки свиней та заплатили компенсацію. Влітку африканську чуму зафіксували у Пирятинському районі.

До теми: Головний ветеринар Полтавщини: «Африканська чума свиней всерйоз і надовго»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter