В Україні хочуть скасувати трудові книжки

Суспільство
Юлія Обелець12 листопада 2015 о 09:221085 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні хочуть скасувати трудові книжки
Уряд погодився скасувати трудові книжки

В Україні хочуть скасувати трудові книжкиВ Україні хочуть скасувати трудові книжки. Фото www.kadrovik.ua

Уряд 11 листопада скерував до Верховної Ради України проект закону, який скасовує необхідність подальшого ведення трудових книжок. Про це повідомив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

– Трудові книжки, як документи, що засвідчують попередню трудову діяльність, залишаться у людей. Вони зможуть і далі використовувати їх для підтвердження трудового стажу, — цитують Айвараса Абромавичуса на Урядовому порталі.

З моменту набрання чинності — 1 липня наступного року — інформація більше не дублюватиметься одночасно і на папері, і в електронній формі. Інформація збиратиметься лише в базі даних Пенсійного фонду.

З 2004 року нарахування пенсій здійснюється лише на підставі даних Пенсійного фонду. Там вже є дані про те, коли, ким і де людину було прийнято та звільнено з роботи, а також якою на цих робочих місцях була її заробітна плата. Відповідно, після затвердження законопроекту, база Пенсійного фонду лише розшириться графами, які містяться зараз у трудовій.

– Фактично ми переводимо трудові книжки в електронний вигляд. Там інформація не загубиться і не пропаде. Будь-яка людина може замовити витяг з бази даних для своїх цілей, звернеться до Пенсійного фонду і отримає його безкоштовно, — запевнив Айварас Абромавичус.

До розробки проекту скасування трудових книжок долучились всі міністерства та численні громадські організації.

До теми – Рада в першому читанні схвалила новий Трудовий кодекс – профспілки вийшли на мітинг

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter