Від міліції до поліції: на Полтавщині правоохоронці почали продавати свою форму

Суспільство
Юлія Обелець5 жовтня 2015 о 17:121844 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Від міліції до поліції: на Полтавщині правоохоронці почали продавати свою форму
В Інтернеті за останні кілька днів з’явилися оголошення про продаж форми міліціонерів, розміщених полтавцями.

Від міліції до поліції: на Полтавщині правоохоронці почали продавати свою формуНа Полтавщині правоохоронці почали продавати свою форму. Фото uapress.info

На одному з відомих сайтів безкоштовних оголошень можна побачити об’яви про продаж форми як лейтенанта, так і капітана й підполковника.

Від міліції до поліції на Полтавщині правоохоронці почали продавати свою форму

До речі, не лише на Полтавщині після старту реформи й набору до лав патрульної поліції почались подібні розпродажі. За спостереженнями всеукраїнського видання «Сегодня», українські міліціонери активно продають і свої кашкети.

Нагадаємо, днями міністр МВС показав нову форму українських поліцейських

Ми звернулися до речника УМВС у Полтавській області Юрія Сулаєва за коментарем щодо ситуації. Поцікавилися, чи мають право міліціонери продавати форму; самостійно вони її купували чи отримали свого часу від міністерства? Чи мають право її носити особи, які не працюють міліціонерами (адже, зі слів Арсена Авакова, 7 листопада міліція де-юре припинить своє існування, тож навряд чи така форма може знадобитись іншим міліціонерам)?

Юрій Васильович зауважив, продавати форму міліціонери мають право, наголосивши на тому, що дуже часто вони купували її чи шили за особисті кошти. Інша ситуація – з її покупцями. Також зазначив, що і після 7 листопада деякі правоохоронці носитимуть форму міліції.

– Так, де-юре, вже 7 листопада міліція припиняє існувати, але де-факто, триває перехідний етап, під час якого будуть в нас і особи, які ще працюватимуть за нормативними документами та у формі міліції, – відповів Юрій Сулаєв.

Власне про це писав і сам міністр Арсен Аваков у себе на сторінці у «Фейсбуці»:

– Нову форму поліцейського, як і нові посадові обов'язки та оклади, отримуватимуть тільки реформовані підрозділи нової поліції і ті, які пройшли атестацію новопризначені поліцейські. Тому, якщо Ви побачите на вулиці людину у формі старої міліції вже після 7 листопада – це означає, що або його підрозділ ще не пройшов процедуру, або він сам ще не пройшов атестації. Не означає, що він поганий – означає, що ще триває процес, – написав Арсен Аваков.

Купити форму дозволяється усім, а от носити – ні

Юрій Сулаєв наголосив на тому, що закон забороняє носити форму та використовувати посвідчення міліції тим, хто не працює в лавах УМВС. Говорить, що пересічна людина може придбати форму (для прикладу, як музейний експонат), але за носіння її та використання в своїх інтересах – передбачається покарання (від адміністративного до кримінального).

До речі, якось у Полтаві затримали псевдоміліціонера, який вимагав хабар

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter