Мера Полтави привезли до суду зі свята у театрі ляльок (оновлено)

Скандали
Юлія Обелець4 вересня 2014 о 12:194549 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мера Полтави привезли до суду зі свята у театрі ляльок (оновлено)
У Ляльковому театрі Олександра Мамая затримали працівники УБОЗУ, коли він проводив зустріч із творчими дитячими колективами міста. Відразу привезли до суду.

Мера Полтави привезли до суду зі свята у театрі ляльок постійно оновлюється)

Нагадаємо, що під час останнього судового засідання (7 серпня) по справі мера Полтави суддя винесла рішення про затримання Олександра Мамая і примусовий привід його до Октябрського районного суду. Саме відразу після затримання і мало відбутись наступне судове засідання. Та процес затягнувся майже на місяць, адже то мера не було, то суддя ходила у відпустку.

Сьогодні, 4 вересня в обід Олександра Мамая таки затримали.

Наша колега Ольга Матвієнко нині знаходиться на місці події, звідки передає подробиці:

13.15. в Октябрському суді міста Полтави чекають на початок слухання у справі про адміністративне правопорушення, у якому звинувачують міського голову Олександра Мамая.

У залі присутні громадські активісти. Олександр Федорович прибув разом із охоронцями, про яких на питання громади сказав, що вони не є штатними працівниками міської ради.

Серед присутніх немає захисника міського голови - Олександра Ковжоги.

До речі, відомо, що Олександра Мамая зняли фактично зі сцени. Він встиг лише виголосити промову перед дітьми, а під сценою на нього вже чекали працівники УБОЗу.

13. 25 – суд розпочався.

Суддя говорить, що зараз будуть розглядати питання про неповагу до суду у зв'язку з неодноразовою неявкою до суду у справі про адмінпорушення.

Олександр Мамай подав клопотання про те, що йому потрібен правозахисник. Меру дали 20 хвилин, щоб приїхав його правозахисником або ж він знайшов нового. У телефонній розмові Ковжога повідомив міському голові, що не встигне приїхати за такий час.

Оголосили перерву.

13.50. Перерва закінчилась. Мамай просить надати більше часу для того, щоб адвокат приїхав. Навіть пропонує перенести на іншу дату засідання. Суддя на підвищених тонах вимагає точно сказати, скільки часу потрібно на те, щоб приїхав адвокат.

Прокурор сказав, що протягом 15 хвилин до суду приїде правозахисник із центру вторинної допомоги.

- Навіть якщо він приїде, то йому все одно знадобиться час на ознайомлення зі справою. Тому вимагаю присутності мого адвоката, який постійно вів справу, - заперечив Олександр Мамай.

Не дивлячись на це, суддя підтримала клопотання прокурора і оголосила чергову перерву, поки приїде адвокат із центру вторинної допомоги.

14.10. - приїхала правозахисник.

Мера Полтави привезли до суду зі свята у театрі ляльок (постійно оновлюється)

14.25 - перерва закінчилась.

Мамай подав клопотання:

- У мене укладений договір із Ковжогою про захист моїх інтересів у суді. Тому відмовляюся від послуг адвоката, представленого мені від центру надання вторинної допомоги, - йдеться у клопотанні Мамая.

І прокурор, і суддя клопотання підтримали. Адвоката відпустили. Зараз розглядають можливість перенесення суду, у зв'язку із відсутністю захисту. Клопотання Мамая про те, щоб надали час на приїзд його адвоката суддя відхилила, мовляв часу і можливості на захист було надано достатньо. Почали розгляд справи по суті.

Мера Полтави привезли до суду зі свята у театрі ляльок (постійно оновлюється)

– Мамая неодноразово повідомляли про судові засідання, але до судового залу не з'являвся. Працівники УБОЗ не мали змоги належним чином виконати наказ про примусовий привід, оскільки мер не з'являвся за місцем роботи та проживання,- почав виступ прокурор. - Є всі підстави до притягнення Олександра Мамая до адміністративної відповідальності за неповагу до суду.

Очільник Полтави відмовився відповідати на будь-які питання і надавати пояснення, чому не з'являвся до суду, через відсутність правозахисника.

Олександр Федорович веде себе доволі зухвало: порадив прокурору хреститися, коли щось здається, а суддю попросив не повторювати йому суть справи по вісім разів і не затягувати справу. За це отримав попереджання, яке занесли до протоколу.

14.40. Мер посилається на те, що він не пам'ятає, чим займався у той час, коли не з'являвся до суду. Усі документи та докази в нього знаходяться в особовій справі у міській раді. Суддя Гольник зараз із протоколів судових засідань зачитує як розвивалася епопея з неявкою міського голови на розгляд справи проти нього.

– Щось з пам'яттю моєю стало і я без захисника нічого не розумію, - прокоментував Мамай, перед тим як подати ще одне клопотання про відвід судді.

Він заявив, що суд порушує його права. Це він почав вимагати після того, як суддя Гольник послалася на свідчення громадських активістів. Мамай вважає, що це упереджене ставлення.

Протягом усього цього часу міський голова перемовляється із присутніми в залі, перебиває суддю та жартує. За це отримав ще одне попередження, яке внесли до протоколу.

15.10 Мамай попросив перерву. Сказав, що йому зле і він хоче вийти на свіже повітря. Суддя оголосила перерву.

Мер вийшов із залу суду, сів на авто і втік.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter