Справу щодо ДТП за участі мера Полтави закрили, але потерпілого депутата не повідомили

Скандали
Надія Труш16 березня 2016 о 14:392292 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Справу щодо ДТП за участі мера Полтави закрили, але потерпілого депутата не повідомили
Справу закрили ще минулого року, однак депутат Полтавської міськради Олександр Шамота скаржиться, що йому про це вчасно не повідомили.

Справу щодо ДТП за участі мера Полтави закрили, але потерпілого депутата не повідомили. Фотоархів

Закрили справу по факту ДТП у зв’язку із відсутністю у діях міського голови Полтави Олександра Мамая ознак складу кримінального правопорушення.

Про це йдеться у відповіді Прокуратури Полтавської області, яку оприлюднив на своїй офіційній сторінці депутат Олександр Шамота сьогодні, 16 березня.

Депутат переконаний, що справу закрили незаконно.

– Прокуратура області дала конкретну відповідь на запитання...хто закриває очі на скоєні злочини, чому прокуратура не оскаржує рішень суду на користь Мамая, чому розвалює справи про хабарі Мамая...– емоційно висловився Олександр Шамота.

Нагадаємо, в липні 2015 року Олександр Шамота заявив, що міський голова виїжджаючи з двору міської ради навмисно збив його, внаслідок чого він поранив руку та розірвав штани. Також депутат заявляв, що готує позов до суду на мера Полтави через це.

– Зараз у прокуратурі,намагаюсь отримати постанову про закриття, мене як потерпілу сторону навіть не повідомили про закриття справи. Після цього дізнаємось підстави для закриття, та прізвище слідчого, який закрив справу. Потім звернемось до Генпрокуратури з вимогою поновити справу та направимо скаргу на дії прокурора, який закрив справу, – обіцяє Шамота.

Втім, варто зазначити, що мер Олександр Мамай має дивовижну здатність уникати будь-якої відповідальності за свої вчинки. Нагадаємо, міському голові удалося уникнути відповідальності за звинувачення у корупції. Також меру вдалося уникнути відповідальності за свої слова щодо Володимира Головка, якого Мамай звинуватив у шахрайстві. А нещодавно місцевий осередок «Просвіти» зробив заяву, що подадуть до суду на Мамая за ігнорування закону про декомунізацію.

Судові справи мера Полтави дуже нагадують казку про Колобка, йому, як і казковому герою, вдається утікати від перешкод. Тож цілком імовірно, що Олександру Мамаю удасться «утекти» і від суду у справі декомунізації, і від суду у справі ДТП, в якому він нібито збив чотирьох людей.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter