Депутат Жиденко: На Сорочинському ярмарку можна зібрати благодійні кошти для армії

Сорочинський ярмарок
Юлія Обелець14 липня 2014 о 18:502562 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Депутат Жиденко: На Сорочинському ярмарку можна зібрати благодійні кошти для армії
Творчі колективи Миргорода готуються до Сорочинського ярмарку, але не знають чи виступатимуть. Адже питання організації торжища залишається спірним.

Депутат Жиденко: На Сорочинському ярмарку можна зібрати благодійні кошти для армії

Ми поцікавились думкою депутатів щодо того, чи варто проводити ярмарок цього року, зважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в країні. А також чи не доцільніше кошти, які потрібні на організацію торжища, використати на допомогу військовим?

Нагадаємо, на проведення ярмарку необхідно 4,5 мільйони гривень.

Поки що отримали відповідь від Лева Жиденка. Він вважає, що під час ярмарку якраз можна зібрати благодійні кошти для армії.

Депутат Жиденко: На Сорочинському ярмарку можна зібрати благодійні кошти для арміїЛев Жиденко. Фото надане депутатом.

– Якщо і сумніватися в проведенні - то через питання: безпеки (краще з цим питанням звернутись до силових органів); етики - у випадку якщо, не дай Боже, будуть жертви на Сході України , то потрібно буде змінити регламент і відмінити концерти, – твердить Лев Анатолійович, депутат Полтавської обласної ради. – Що ж стосується коштів – то, навпаки, на проведенні ярмарку гроші заробляють, а не витрачають. Мені не відомо скільки там заробляють організатори і скільки дістається бюджету, але потрібно бути дуже "талановитим", щоб умудритися отримати збитки з такими цінами на оренду. Разом з тим можна зібрати під час ярмарку і багато благодійних коштів для армії.

У відділі культури і туризму Миргорода твердять, що попри ситуацію підготовка колективів, які за звичай виступають на торжищі, оголошена.

– Підготовка оголошена, але про план дій ми ще не повідомленні. Висунули і пропозицію, щоб провести ярмарок без культурних заходів. Але колективи нині готуються, а там вже, як вирішить держава, – прокоментувала Ірина Таран, секретар Відділу культури і туризму Миргородського будинку культури.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter