На Полтавщині намагались проголосувати без паспорта й не пустили спостерігачів на комісію

Вибори-2015
Юлія Обелець25 жовтня 2015 о 11:001113 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині намагались проголосувати без паспорта й не пустили спостерігачів на комісію
«ОПОРА» зранку 25 жовтня зафіксувала порушення виборчого процесу в Шишацькому та Великобагачанському районах.

На Полтавщині намагались проголосувати без паспорта та не пустили спостерігачів на комісіюНа Полтавщині намагались проголосувати без паспорта та не пустили спостерігачів на комісію. Фото Ольги Матвієнко

Великобагачанський район

У Великобагачанському районі на ДВК 530015 не допустили спостерігача Громадянської мережі ОПОРА та інших суб’єктів виборчого процесу на засідання комісії. Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА повідомляє, що члени ДВК зачинили двері й не пускали нікого у приміщення. Засідання проходило без присутності спостерігачів, – йдеться на сайті oporaua.org.

Також у повідомленні йдеться про те, що правоохоронні органи не реагували на порушення, твердили, що їм сказала голова комісії не впускати нікого. Спостерігач зателефонував на 102, але і там не було реакції на порушення.

Після 8 години, коли вже розпочалось голосування, усіх пустили до приміщення.

Нагадаємо, згідно Закону України «Про місцеві вибори» 5,6 частини 9 статті 27 на засіданнях виборчої комісії, у приміщеннях виборчої дільниці мають право бути присутніми з додержанням вимог цього Закону: «…офіційні спостерігачі від громадських організацій, іноземних держав і міжнародних організацій (не більше двох осіб від однієї організації);представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації).»

До темиПолтавці не поспішають на голосування: ранковий репортаж

Шишацький район

У Шишацькому районі, у селі Велика Бузова, на ДВК 530967 комісія не вела протокол ранкового засідання. А згодом на цій же дільниці, зі слів спостерігача «ОПОРИ», намагались проголосувати без документів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter