Назвали найчастіші порушення передвиборчої агітації на Полтавщині

Вибори-2015
Юлія Обелець21 жовтня 2015 о 11:101213 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Назвали найчастіші порушення передвиборчої агітації на Полтавщині
Представники громадської мережі «Опора» та УМВС області розповіли про зафіксовані порушення передвиборчої агітації на Полтавщині.

Назвали основні порушення передвиборчої агітації на ПолтавщиніПід час прес-конференції в УМВС нзвали основні порушення передвиборчої агітації на Полтавщині.

20 жовтня правоохоронці звітували про зареєстровані порушення та готовність до забеспечення виборчого процесу. Для початку наголосили, що не будуть називати прізвища та політичні сили, посилаючись на те, що міліція регіону знаходиться поза політикою.

– З початку передвиборчої агітації до міліції Полтавської області надійшло 57 заяв щодо порушення виборчого законодавства, - повідомив Руслан Бірюков, заступник начальника обласного управління міліції. - Із загальної кількості заяв за трьома фактами відкриті кримінальні провадження, 12 заяв не підтвердилося, складено 4 адмінпротоколи за порушення виборчого законодавства, за іншими заявами триває перевірка.

Окрім цукру та аптечок, на Полтавщині роздавали шашлики та постільну білизну.

Під час прес-конференції виступити дали і представниці «Опори».

– Основні типи порушення в Полтаві – порушення ведення передвиборчої агітації, розміщення друкованих матеріалів, відсутність вихідних даних – ці дії можна розцінювати як фінансування не з виборчого фонду, оскільки не можливо відстежити хто замовник і розповсюджувач. Тобто вже почалось використання «брудних» технологій, – розповіла Анна Мосієнко, координатор виборчих програм громадянської мережі «Опора». – Ви знаєте, що розповсюджувались оголошення про зустрічі з кандидатами (листівки, які не випускали самі кандидати). Чимало було порушень на День працівника освіти: один кандидат роздавав шашлики, інший влаштував концерт. Про всі порушення, які фіксували наші спостерігачі, ми повідомляли в міліцію. Але ми закликаємо громадян також включатись в процес, фіксувати такі порушення й повідомляти правоохоронцям.

Щодо того, чи порушено кримінальні провадження щодо фактів підкупу виборців у Полтаві, Руслан Бірюков зазначив:

– На сьогодні щодо підкупу в Полтаві кримінальних проваджень не відкрито, лише адміністративні. Найбільше передвиборчих порушень – у Полтаві та Кременчуці. В обласному центрі окрім цукру та аптечок, повідомляли про факти роздачі речей, постільної білизни, печива.

Нагадаємо, що саме після цієї прес-конференції журналісти показали міліції, де і як у Полтаві виборцям вручають аптечки та цукор (відео)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter