Олександр Мамай сказав, що з очисткою полтавських доріг від снігу справились на «5»

Новини
Валентина Зайченко24 грудня 2010 о 19:351441 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Олександр МамайАле мер Полтави пообіцяв взяти до уваги нещодавні проблеми з ожеледицею та травмуваннями полтавців на тротуарах міста.




Журналісти на прес-конференції задали меру питання, чому навіть центр міста був небезпечний для пішоходів, якщо перед цим міська влада заявляла про повну готовність до зими та негоди. За вихідні було травмовано багато людей.

– Я візьму до уваги це все. На сьогодні у нас єдина проблема – це тротуари. На тротуари ж трактор не заїде. А з очисткою доріг, принаймні у центрі міста, ми справились на «5». Коли техніка поїхала чистити дороги у віддалених районах міста – Яківцях, Рибцях, в Ліску – то люди виходили й аплодували, – розповів Олександр Мамай. – Сьогодні я зібрав апаратну нараду за участю начальників усіх ЖЕДів, представників ШЕД, КАТП, усіх директорів ринків, директорів великих підприємств. Всім поставлені задачі. Серед начальників ЖЕДів будуть розділені території, хто за яку відповідатиме. І якщо двірники не будуть встигати чистити цю територію, то начальник ЖЕДу буде сам особисто чистити територію від снігу. На сьогодні вже отштрафований начальник ЖЕДу №6. Коли начальник почув про штраф, то сказав, що лежав в цей час в лікарні і йому ще будуть сплачувати за моральну шкоду.  Найближчим часом він буде звільнений за неналежне виконання своїх обов’язків. Вилікується і буде працювати в іншому місці.

Як зазначив мер, заробітна плата у начальників ЖЕДів від 5 до 11 тисяч гривень, тому їм живеться занадто весело.

Як зазначив мер, нещодавно створена спеціальна комісія, яку очолив Юрій Стрюк, начальник інспекції по контролю за благоустроєм, яка буде займатися питаннями уникнення ожеледиці.

– Спасіння потопаючих – справа рук самих потопаючих. За кожним підприємством та за кожним магазином буде закріплена дільниця. Їм буде роздана пропозиція за моїм підписом, де вказуватиметься, як потрібно прибирати свою дільницю.

Мер додав, що після новорічних світ буде жорстке реформування житлово-комунального господарства міста.

– Зараз на трьох працюючих один начальник. Це неправильно – забагато начальників. Тому буде реформування, – зазначив мер.