Полтавський вікенд для справжнього чоловіка з Поділля

Блоги інше місто
10 квітня 2011 о 20:281723 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський вікенд для справжнього чоловіка з Поділля
Сьогоднішне завдання в рамках проекту "Інше було проаналізувати культурні вихідні в Полтаві. Чи вийшли мої вихідні культурні – не знаю. Втім, відпочинок вийшов суворий і чоловічий.



С першу зауважу, що культурними подіями за останній рік я наситився ще в Рівному. Адже чим мало з них організовував, або трав участь. Це і "Фотовернісаж на Покрову", проект "Закохані. Рівне",  конкурс "Міс Рівненщина", КВНи та ще мішок і маленька торбинка. Тому підсвідомо в Полтаві  шукав чогось відмінного.

Але завдання, є завдання. Тому зондуємо театри. Ляльковий театр відкидаємо зразу. Як потенційний глядач таки видовищ я вичерпав себе ще  в 10-річному віці. Саме тоді грав у шкільних лялькових театрах вовка та ріпку.

Не особливо поталанило і з театром. По-перше наскільки мені відомо театр імені Гоголя з перемінним успіхом ремонтують. Втім, в афіші я виставу там таки запримітив. Хотів сходити  на харківський "Театр 19" з виставою "Двері". Але… почав з'ясовувати вартість. Навіть сайт "Театр 19" з номерами телефону знайшов. І дізнався, що виставу скасовано. От халепа.



Нічого тоді схожу краще в "Галерею Мистецтв" та "Художній музей імені Ярошенка". А тут за 8 гривень отримуєш доступ до такого пласта художніх знань… Словом, картини я оглядав мабуть добрих пів години. Та коли закортіло ті скульптурки і картини зафіксувати для історії, то після кількох знімків почув:

- А тут фото та відео зйомка заборонено.

- Даааа…? – щиро здивувався я.

- А ви що не бачили оголошення на вході?

- Та ні. Я за вартість питав.





Ну і хай. Декілька знімків я встиг зробити.



В навантаження тут же переглянув і виставку робіт вихованців астрономічно-космічного товариства "Персей.



А ще виставку молодої художниці - Марини Зевако.

Тут же у величезній залі виставка Санкт-Перетрбузьких карикатур. Вісім гривень за вхід – і я зрозумів всю сатиру і уїдливість малюнків з сусідньої держави.

Під час аналізу нічого життя міста, я писав, що не визначився в який нічний клуб сходить. Від відвідин більшості закладів мене відговорили відвідувачі сайту. Тому вирішив сумістити приємне з культурним. Тобто, пішов у кафе-бар "Вілла Крокодила" на концерт рок-гурту "Гапочка".





Заплатив за вхід 30 гривень, ще 10 за пиво – насолоджуйся. Музика гурту припала до смаку, глядачами виявились молоді хлопці та гарні дівчата.



Якщо ж вас як туриста  такої програми буде замало – можна відвідати численні музеї. І у Полтаві, і в Опішному. Вони крім експозиції порадують вас і тематичними виставками.



Я ж  вирішив провести час не за спогляданням, а взяти участь у подіях.



Тому у перший вікенд записався у футбольні фанати ВК "Ворскла".



Сьогодні ж знову навідався до тиру. Багато зброї, нормальні ціни. Що ще треба для чоловічого відпочинку. Респект Полтаві  за тири – всі чудові, нам би у Рівному так.



Люблять справжні чоловіки з Поділля і швидку їзду.:)  Тому пішов покатався на картах. Але про це детальніше за декілька днів. У рамках звіту про відвідини закладів активного відпочинку.