У окремих будинках Полтави тарифи були перевищені у 27 разів

Влада
Таня Цирульник20 січня 2012 о 14:561046 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У окремих будинках Полтави тарифи були перевищені у 27 разів
20 січня у Полтаві на Громадській раді знову обговорювали розмір квартплати.


Володимир Оніщенко розказує про виявлені порушення. Тетяна Цирульник.Володимир Оніщенко розказує про виявлені порушення. Тетяна Цирульник.

Присутні зазначали, що святкувати перемогу – відміну резонансного рішення про підвищення тарифів, ще рано.

Як і тиждень тому, на засідання не прийшли запрошені представники міської ради.

– 17 січня Антимонопольний комітет порушив справу проти міськвиконкому, – зазначив Володимир Оніщенко, голова обласного територіального відділення антимонопольного комітету. – Ми б могли це зробити й раніше, але чекали, доки управління ЖКГ надасть нам документ, де було б прописано, хто є виконавцем розрахунків тарифів. Учора (19 січня) ми отримали рішення міськвиконкому про відміну розпорядження і закрили проти нього справу. А от проти ЖЕДів, які розраховували тарифи, вона не закрита. За нашими даними, по окремих будинках витрати здорожчали у 27 разів у порівнянні з тими, що були затверджені у 2008 році. Я б на місці мера після цього випадку звільнив половину оточення, яке готує йому документи, адже наслідки таких рішень можуть бути непередбачувані.

Як пояснив Володимир Оніщенко, в управлінні взяли для дослідження розрахунки квартплати у одному конкретному ЖЕДі – адже усі будинки по місту перевірити за короткий час не можливо.

Нагадали на засіданні й про те, що згідно закону про ЖКГ, представники кожного ЖЕДу повинні прийти у будинок й озвучити мешканцям послуги, розцінки й вислухати їх точку зору.

Олександр Тонков, начальник управління ЖКГ області, нагадав, що у Полтаві, всупереч вимогам законодавства, і досі не розроблена Програма реформування ЖКГ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter