У Полтаві створять установу, яка слідкуватиме за фінансами навчальних закладів

Новини
Надія Труш21 серпня 2012 о 12:141045 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві створять установу, яка слідкуватиме за фінансами навчальних закладів
У Полтаві створять установу, яка слідкуватиме за освітніми закладами та перевірятиме їх.


фото з сайту procherk.infoфото з сайту procherk.info

Такі зміни планують з 3 вересня. Комунальними стануть Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріального-технічного забезпечення освітніх закладів і обласна психолого-медико-педагогічна консультація.

Однак заклади існують й нині, але як структурні підрозділи (у підпорядкуванні Головного управління освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації). Кошти на діяльність  комунальних підприємств виділятимуть з обласного бюджету.

Наразі це – 1 мільйон 130 тисяч гривень. Додаткових коштів не виділятимуть, використовуватимуть фінансування, передбачене на 2012 рік для структурних підрозділів. Однак ситуація з фінансуванням у наступному році може змінитися, адже установи стануть окремими юридичними особами.

У Головному управлінні освіти та науки Полтавської обласної державної адміністрації зазначають: зміни суто технічного характеру.

Нагадаємо, у Полтаві планують створити 4 нові комунальні установи.

- Ці установи діють й зараз, але як структурні підрозділи, тобто підпорядковуються безпосередньо Головному управлінню освіти і науки у Полтавській області, - повідомила Ірина Павленко, спеціаліст Головного управління освіти і науки в Полтавській області. – Говорити про їх діяльність наразі ще рано, адже поки лише готують документацію для технічних змін. Наприклад, у  Центрі фінансово-статистичного аналізу та матеріального-технічного забезпечення освітніх закладів проводитимуть формування бюджету, різну фінансову звітність освітніх установ обласного центру. До цього Центру увійдуть відділи централізованого господарського забезпечення освітніх закладів (перевірка капітальних ремонтів, відділ відомчого контролю та аудиту. Останній перевірятиме діяльність 75 освітніх закладів області.

Обласна психолого-медико-педагогічна консультація, створена ще у 1994 році, теж стане комунальною. Там безкоштовно можна буде пройти спеціальну комісію до школи, Приміром, саме у цій установі спеціалісти визначатимуть, в який освітній заклад направити дитину (якщо вона має якісь вади).

До речі, цьогоріч знання полтавських школярів оцінюватимуть за новою системою. Першокласники вчитимуть англійську мову, а другокласники опанують ази користування Інтернетом.  Крім того, у школах введуть тимчасову заборону на здачу нормативів з фізкультури.

За аналогічною схемою комунальними стануть ще дві структурні підрозділи: обласний притулок для дітей (нині він підпорядкований Управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації) та обласний науково-дослідний центр «Археологія Полтавщини».

До теми:

У Полтаві вирішуватимуть долю збиткового комунального підприємства

У Полтаві ліквідують борги неіснуючого комунального підприємства

Прокуратура пояснила причини обшуків на комунальних підприємствах Полтави

КП «Полтававодоканал» оштрафували за монополію