У Полтаві будують нове соціальне житло на Героїв Сталінграда (+ фото)

Новини
Ольга Матвієнко1 серпня 2013 о 14:253443 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві будують нове соціальне житло на Героїв Сталінграда (+ фото)
Олександр Мамай відвідав будівництвоПо вулиці Героїв Сталінграда уже в наступному році з’явиться будинок з новим номером – 8-а. 77 квартир у будинку – соціальне житло.


– Думаю, ви звернули увагу на цей будинок. Це буде будинок Героїв Сталінграда, 8-а, лівіше – Героїв Сталінграда, 8-б і ще один будинок під номером 4. У кожному будинку буде 30-40% соціальних квартир. Будує їх управління капітального будівництва при міськвиконкомі, – розповів на будмайданчику міський голова Олександр Мамай.



Нині сціальне житло у Полтаві можна отримати за умовами однієї із діючих державних програм – "Доступне житло", "Житло – молодим", програма здешевлення вартості іпотечних кредитів. За період із 2010 року полтавці таким чином отримали близько 350 квартир.

До теми: У Полтаві знижуватимуть вартість житла

У рамках програми побудували соціальне житло на Марії Башкирцевої, 37, Шевченка, 75, Курчатова, 3, Боровиковського, 5. У цих будинках житло відповідає програмі "Доступне житло", коли 70% вартості житла оплачує сім’я, а 30% компенсують із міського бюджету. Міський голова, відвідуючи будівництво зазначив, що всі люди, які сьогодні стоять у черзі, не принципово молодого віку, можуть звернутися в управління роподілу і приватизації житла і подати заявку про готовність заплатити 70% вартості.

– Що стосуються черги, то хочу сказати, що сьогодні черга у Полтаві становить 4 тисячі людей. Для порівняння у місті Кременчуці, де населення на 20% менше, черга на житло становить 7 тисяч осіб, – наголосив Олександр Мамай.

У цих будинках на Героїв Сталінграда будуть одно і двокімнатні квартири. За програмою 30 на 70 квартира буде коштувати 130-140 тисяч гривень. Повна вартість – близько 200 тисяч гривень. Це якщо брати житло в кредит за програмою під 3 %.

До теми: У Полтаві влада будуватиме соціальне житло на Богдана Хмельницького за 32 мільйони

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter