Головко прозвітував за 100 днів роботи на посаді голови Полтавської ОДА

Влада
Надія Труш7 квітня 2015 о 20:061606 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Головко прозвітував за 100 днів роботи на посаді голови Полтавської ОДА
Валерій Головко, схоже, претендує на звання найдемократичнішого чиновника області: зібрав журналістів, щоб у неформальній обстановці розповісти про уже виконане на посаді.

Власне, сьогодні, 7 квітня, минає рівно 100 днів, відколи Валерій Головко займає посаду голови Полтавської облдержадміністрації. 26 грудня 2014 на сайті Президента з’явилося розпорядження про призначення Валерія Головка головою Полтавської облдержадміністрації.

Валерій Головко зібрав журналістів. щоб розповісти про зроблене та плани

А вже через чотири дні новопризначений голова Полтавської ОДА провів перший брифінг. Тоді він пообіцяв до кінця січня всім районам Полтавщини очільників. Нагадаємо, станом на початок квітня у 21 районі області призначили нових голів державних адміністрацій. А районів у області – 25.

Щодо сьогоднішньої зустрічі із журналістами, то якщо під час першого брифінгу спілкування очільника області тривало замість обіцяних 20 хвилин усього 9, то нині ж розмова із пресою тривала більше години. До слова, брифінг відбувався у кабінеті Головка.

– Хочу, щоб і ви (журналісти, тобто – прим.) і громадськість звикли до того, що сьогоднішня влада не закривається у власних кабінетах, хочу привчити і себе у тому числі, що після деякого часу розповідати людям, чим займається в даний момент голова облдержадміністрації та які має плани, – пояснив причину зустрічі Головко у власному кабінеті, а не у традиційних залах для прес-конференцій.

Про найвагоміші досягнення на посаді

Головко, який зізнався, що устиг відвідати лише 30 % території області, пишається програмою реабілітації для демобілізованих учасників АТО.

– Розібрався повністю з чим пов’язана робота голови адміністрації. Знаю точно, чим займається кожен підрозділ, управління, департамент. Можливо, деякі негативні речі, які відбувалися, ляжуть в основу кримінальних справ. Ми продовжили чергову хвилю мобілізації, достатньо успішно провели її. Полтавщина – шоста область в Україні та перша в Центрально-Східному регіоні по успішній реалізації мобілізації. (саме мобілізація була одним із найважливіших завдань, які ставив перед собою Головко, прийшовши до влади – прим.авт). Але великим досягненням хочу назвати питання демобілізації (зустрічі і опіки) наших хлопців, які повертаються із зони АТО. Єдина область, яка розробила, вважаю, потужну програму підтримки демобілізованих учасників АТО – це Полтавська. Відверто дякую усьому депутатському корпусу обласної ради: ми розробили цю програму, виділили кошти з обласного бюджету, сподіваюся, райони теж долучаться. Головне, ми не лише квітами і привітаннями зустрічаємо хлопців, а відправляємо на відпочинок. На жаль, не можу прозвітуватися про наявність потужного центру реабілітації для бійців, але робимо усі можливі кроти до відкриття такого закладу. Сьогодні кожен учасник АТО, який має відповідні документи, разом зі своєю дружиною і дітьми має можливість безкоштовно поїхати на відпочинок у ті заклади, які є в області. Там будуть забезпечені і лікуванням, і обстеженням, психологічною підтримкою.

Також, зокрема, розповів про те, що планується скорочення чиновників та прокоментував, хто виконує обов’язки начальника Держземагенства у Полтавській області замість звільненого зі скандалом Ярослава Сколоти.

Більше інформації про роботу Головка шукайте на нашому сайті згодом.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter