Стартував конкурс для журналістів «Спроможні громади – сильна держава»

Новини
Ольга Правденко12 липня 2016 о 08:43961 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Стартував конкурс для журналістів «Спроможні громади – сильна держава»
Полтавських журналістів запрошують взяти участь у конкурсі «Спроможні громади – сильна держава» – на краще висвітлення заходів Всеукраїнської акції «Децентралізаційний марафон».

Стартував конкурс для журналістів «Спроможні громади – сильна держава»Оголосили конкурс для журналістів всіх видів ЗМІ. Фото з сайту dnews.ua

Реформа місцевого самоврядування в Україні, яка розпочалася 2 роки тому, набирає обертів. Нині в країні створено вже 172 об’єднані територіальні громади. Для того, щоб не зупинятися на досягнутому Асоціація міст України (АМУ) 21 червня дала старт безпрецедентній акції «Децентралізаційний марафон». Її мета – активізувати та стимулювати процес об’єднання і формування спроможних громад. 1000 громад по всій Україні до кінця року відвідають експерти регіональних відділень АМУ, це по 50 виїзних засідань в кожній області. Наразі експерти Полтавського РВ АМУ уже провели близько двох десятків виїзних зустрічей в районах області. Спеціалісти інформують мешканців потенційних громад про переваги реформи, роз’яснять процеси та етапи об’єднання, допомагають у підготовці необхідних документів тощо.

Читайте також: У Гадяцькому районі не можуть визначитися із центрами об’єднаних громад

Організатори акції сподіваються на інформаційну підтримку місцевих ЗМІ. Адже для того, щоб люди зрозуміли переваги децентралізації необхідно якомога більше про неї розповідати. Тож у полтавських журналістів є шанс не лише розібратися в актуальній та суспільно-важливій темі, а й позмагатися з колегами за краще її висвітлення. Переможців очікують грошові винагороди.

Номінації Конкурсу

  • Публікація в друкованих або Інтернет ЗМІ
  • Телевізійна програма (або серія програм)
  • Радіопрограма (або серія програм)

Участь у Конкурсі

Для участі у Конкурсі потрібно подати заявку в регіональне відділення АМУ (вказати назву та вид ЗМІ, прізвище, ім’я автора матеріалу, контакти, гіперпосилання на матеріал, якщо він опублікований в Інтернеті) та матеріали, що були опубліковані або вийшли в ефір у період липень-жовтень 2016 року. Головна вимога – змістовне висвітлення «Децентралізаційного марафону».

Матеріали надсилайте на адресу:ofisreform-poltava@ukr.net

Контактні особи: Ірина Дудка, регіональний координатор проекту (0504041167), Ольга Правденко, консультант з комунікацій (0955519864)

Календар проведення Конкурсу

  • Прийом публікацій 4 липня – 4 жовтня
  • Оголошення переможців в областях – 15 листопада
  • Церемонія нагородження переможців в областях – листопад
  • Спеціальний захід АМУ для журналістів регіональних ЗМІ у Києві – грудень

Нагородження переможців Конкурсу

Переможці Конкурсу, визначені у кожній області, отримають грошові премії та будуть запрошені в Київ на спеціальний захід для регіональних ЗМІ.

Конкурс для регіональних ЗМІ на краще висвітлення «Децентралізаційного марафону» проводиться в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), яку реалізує АМУ за підтримки USAID.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter