АМУ закликала Верховну Раду передати об’єднаним громадам надходження за адмінпослуги

Суспільство
Ольга Правденко4 липня 2016 о 10:20904 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 АМУ закликала Верховну Раду передати об’єднаним громадам надходження за адмінпослуги
Об’єднані територіальні громади (ОТГ), які створили ЦНАПи не отримують надходжень за надані послуги.

АМУ закликала Верховну Раду передати об’єднаним громадам надходження за адмінпослугиКошти за надані послуги поки що не надходять до бюджетів ОТГ. Фото з сайту kharkivoda.gov.ua

Асоціація міст України вкотре закликала Парламент передати об'єднаним
громадам надходження за адміністративні послуги, ухваливши відповідний законопроект.

Про це на круглому столі «Парламентський порядок денний децентралізації» сказав Олександр Слобожан, перший заступник виконавчого директора Асоціації міст України, – повідомляють на сайті «Асоціації міст України».

– Законопроект №4386-д здається дрібним у контексті великої реформи, але на місцях це сильно впливає на людей, які об'єдналися, – заявив Слобожан.

Він пояснив, що мета децентралізації – не просто об'єднатися і змінити вивіски, а забезпечити громадянам нову якість послуг, в тому числі адміністративних. У громадах створюються нові спеціалізовані центри, але отримувати гроші за надання послуг вони не можуть.

– Створено центри надання адміністративних послуг, але виникла парадоксальна ситуація, що зараз надходження за ці адміністративні послуги заблоковано. Спочатку Держказначейство заблокувало їхні рахунки в цих об'єднаних громадах. Потім з'явився лист Міністерства фінансів про направлення цих коштів до держбюджету. Уявіть собі ситуацію: ви створили центр, найняли співробітників, платите зарплату, громадяни отримують послугу, сплачують збір, а надходжень у вас немає, – розповів Олександр Слобожан.

Читайте також: В Україні стартує децентралізаційний марафон

Вирішити проблему на рівні Держказначейства і Мінфіну не вдалося, тому необхідне втручання Верховної Ради, наголосив представник Асоціації міст України.

До теми: Об’єднані громади України готові реалізувати проекти з розбудови інфраструктури

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter