В Україні стартує децентралізаційний марафон

Суспільство
Ольга Правденко1 липня 2016 о 16:501127 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні стартує децентралізаційний марафон
150 потенційних об’єднаних територіальних громад в Україні щомісяця відвідуватимуть експерти з питань децентралізації.

В Україні стартує децентралізаційний марафонНа селекторній нараді. Фото з сайту «Новини Полтавщини»

Про першочергові завдання з децентралізації, координаційну роботу та децентралізаційний марафон говорили сьогодні, 1 липня, на селекторній нараді.

Нарада відбулася під головуванням В’ячеслава Негоди, першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Також на ній були присутні Інна Іщенко, директор департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА, Ірина Балибіна, координатор Офісу реформ у Полтавській області, Олександр Полупан, консультант з організаційно-правових питань проекту ПУЛЬС ( Асоціація міст України), Роман Голубенко, начальник відділу підприємництва та розвитку територій департаменту економічного розвитку.

– Ми маємо по Україні щомісяця, в середньому 150 громад, ініціювати до об’єднання. Це по 7-8 громад на кожну область. АМУ сформовані команди для втілення цих завдань. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми цю справу доведемо до логічного завершення, – сказав Мирослав Пітцик, виконавчий директор Асоціації міст України.

Під час наради В’ячеслав Негода також зазначив, що цей рік має стати ще й роком земельної децентралізації в Україні, адже земельні питання, наразі одні з найболючіших. Зокрема заступник Міністра додав, що необхідно дати юрисдикцію ОТГ пов’язану із земельними питаннями.

На думку В’ячеслав Негоди вже найближчим часом має бути вирішене і питання щодо приєднання населених пунктів до об’єднаних територіальних громад. Зазначимо, що проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад) нині опрацьовується у відповідному комітеті Верховної Ради України. Законопроект спрощує процедуру добровільного об’єднання територіальних громад, надає право громадам приєднуватися до вже створеної об’єднаної територіальної громади.

До теми: Кияни розповіли полтавцям, коли закінчиться реформа децентралізації

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter