Полтавській лікарні подарували документи на обладнання вартістю 200 тисяч

Новини медицини
Юлія Обелець21 жовтня 2014 о 13:153075 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавській лікарні подарували документи на обладнання вартістю 200 тисяч
Дитячому поліклінічному відділенні №1 Полтавської міської клінічної лікарні, що на Петра Юрченка, передали документи на отримання і встановлення гемологічного аналізатора.

Фото Олега Журавльова

21 жовтня журналістів запросили в цей медзаклад на передачу обладнання від благодійної організації «Фонд регіонального розвитку Андрія Баранова». У запрошенні зазначили, що вартість благодійного подарунка майже 200 тисяч гривень.

Полтавські лікарні подарували документи на обладнання вартістю 200 тисяч

Хоча такий вчинок може бути пов'язаний з політичними цілями екс-кандидата по округу №145, а у майбутньому – цілком вірогідно - кандидата у виборах міського рівня, редакція «Кола» вирішила не ігнорувати подію. Не щороку подарунки таких масштабів вручають полтавським лікарням. Наприклад, три роки тому Фонд співачки Віри Брежневої придбав для полтавської лікарні схожий апарат за 100 тисяч гривень.

Сьогодні ж для урочистостей зібрали не лише журналістів, а і працівників медзакладу. Почесних гостей довго чекати не довелось. Минуло 5 хвилин і в актову залу, де власне все і відбувалось, прибули міський голова Олександр Мамай, його заступник Світлана Порохня, начальник управління охорони здоров’я Сергій Котов та сам Андрій Баранов.

Першому слово дали меру, проте він поступився ним меценату. Виявилося, що обладнання цього дня журналістам та персоналу не бачити:

– Сьогодні ми передаємо паспорти на обладнання. Саме обладнання вже у дорозі, проходить метрологічну перевірку. Думаю, найближчими днями встановлять. Мова йде про гемологічний аналізатор, аквадистилятор, одноканальні дозатори. Їхня вартість майже 230 тисяч гривень.

– Це,перш за все, сучасний гемологічний аналізатор, що визначає 21 параметр крові, дає змогу на ранніх стадіях встановлювати аналіз крові. Нині дуже багато дітей з пониженим гемоглобіном в крові. А таке обладнання найбільш точніше і якісніше дозволяє виявити раннє захворювання крові. Без нього сучасна діагностика неможлива. Такий аналізатор має обласна та в основному приватні лікарні, – зауважила Олена Захарчук, завідувач лабораторії Дитячої міської клінічної лікарні Полтави.

Олександр Мамай потиснув руку меценату і подякував за таку допомогу, підкресливши, аби таких побільше було. Агітувати за Баранова, сказав, не буде. Але відмітив для прикладу, маючи нині певних кандидатів від краю, «від одного – ні каплі, від іншого – одна дірка».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter