Коли ремонтуватимуть кадетський корпус, а аеропорт «Полтава» стане міжнародним

Суспільство
Надія Труш10 лютого 2016 о 16:051405 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Коли ремонтуватимуть кадетський корпус, а аеропорт «Полтава» стане міжнародним
Андрій Пісоцький розповів, коли у Полтаві запрацює аеропорт та хто дасть грошей на кадетський корпус.

Андрій Пісоцький розповів про аеропорт і кадетський корпус. Фото Надії Труш

Про це перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації розповів на прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 10 лютого.

Андрій Пісоцький звітував про процес децентралізації влади та про інвестиції в область, соціально-економічний розвиток області.

Зокрема, мова йшла про ситуацію щодо аеропорту «Полтава», якому обіцяють статус міжнародного. Минулого місяця Андрій Пісоцький обіцяв, що такий статус аеропорт здобуде зовсім скоро. Втім, як показує практика, швидше за все, це буде не так. За словами представника обласної влади, є перепони на державному рівні, які все ж сподіваються усунути.

– Я і далі займаюся питанням аеропорту «Полтава». Є проблема. Дуже багато документів знаходяться в Кабміні, Міністерстві економіки, інфраструктури. Зараз склалася така ситуація: міністри пишуть заяви, потім відкликають їх... Ми подавали Програму і необхідні документи в Міністерство економічного розвитку, її розглянули. Але прийняти рішення на комісії, де головуючим має бути міністр, а його немає, – неможливо. Чекаємо, що найближчим часом будуть вирішені усі кадрові питання, і ми зможемо реалізувати усі питання щодо аеропорту.

Також розповів і про пошук спонсора для ремонту кадетського корпуса у Полтаві. Існування історичної будівлі повністю залежить від інвестора, адже Полтавщині не під силу ремонт. Минулого 2015 року в Полтаві приїжджала проектна група, яка мала займатися реконструкцією закинутої будівлі екс-артучилища. Згодом стало відомо, що відбудувати кадетський корпус полтавцям допоможуть німці. Мільйонера Костянтина Жеваго називали основним потенційним інвестором, очільник області Валерій Головко кілька разів зустрічався із ним, аби обговорити проблему. Андрій Пісоцький розповів, на якій стадії ситуація щодо можливого ремонту зараз.

– Приїжджала команда, яка розробила проект реконструкції кадетського корпуса, – сказав Андрій Пісоцький. – Я бачив цей проектно-дизайнерський документ. Проект у Полтаві готовий презентувати Жеваго. В нього на столі лежить портфоліо із кількома варіантами можливих реконструкцій. Будівля буде збережена в тому форматі, в якому є нині, по центру буде скляний купол.

Розповідаючи про те, що проект реконструкції уже готовий, Андрій Пісоцький не назвав навіть приблизний термін, коли ж кадетський таки розпочнуть відбудовувати.

До теми: Куди за кордон можна поїхати без оформлення візи

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter