Макухівці погрожують перекрити дорогу до полігону і вивозити сміття під двір Мамаю

Суспільство
Ольга Правденко28 серпня 2015 о 17:211387 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Макухівці погрожують перекрити дорогу до полігону і вивозити сміття під двір Мамаю
Якщо проблему з Макухівським сміттєзвалищем влада не вирішить, люди обіцяють вивозити побутові відходи під двір Мамая.

Макухівці погрожують перекрити дорогу до полігону і вивозити сміття під двір МамаюМакухівці мітингували в Полтаві

Нагадаємо, сьогодні під стінами Полтавської міської ради розгорнули транспаранти близько 50 мешканців села Макухівки. Головна вимога людей – вирішити проблему зі сміттєзвалищем.

Проте вимогу макухівців міська влада вчергове проігнорувала. До людей не вийшли ні міський голова Олександр Мамай, якого не виявилося на робочому місці, ні його заступники.Ситуацію прокоментував народний депутат Юрій Бублик, який теж був на акції.

– Я зателефонував меру на мобільний, але той відповів, що йому все-одно і він не приїде, – каже Юрій Бублик. – Коли я сказав, що наш наступний крок – це перекриття дороги до сміттєзвалища, Мамай відповів, що в такому разі направить сміттєвози до мого двору.

До теми: Програма Мамая: обіцяного заводу на місці Макухівського сміттєзвалища не будують

Юрій Бублик зазначив, ще за часів головування Кукоби завжди укладалася соціальна угода між сільською, міською, районною та обласною владою щодо проведення водогону, бо воду в Макухівці пити не можливо, щодо облаштування дороги тощо.

– Кукоба, світла йому пам’ять, багато чого зробив в цьому напрямку: село газифікували, по центральній вулиці провели водогін. Тобто міська влада повинна компенсувати незручності селянам за вивезення сміття на їхню територію. З нинішньою владою, як і попередньою, коли місто очолював Матковський, діалогу немає.

Попередньо ініціативна група провела круглий стіл між сільською, міською, районною та обласною владою, але представники Полтави проігнорували захід.

– Заступник голови ОДА Пісоцький обіцяв привезти Мамая на сміттєзвалище, але ніхто цього, звісно, не зробив. Тому люди у відчаї. Тож, якщо ми не почуємо від Мамая конкретних пропозицій, наступний крок – перекриття дороги до сміттєзвалища, це буде легітимно і законно, тому що звалище за даними екологічних служб офіційно не працює, воно закрите. Пора вже змінити традицію і вивозити сміття не в Макухівку, а на Світанкову ( вулиця в Полтаві, де живе Мамай, авт.), – прокоментував нардеп.

Проблема переповнення Макухівського сміттєзвалища актуальна вже протягом багатьох років, нікому із очільників Полтави вирішити її не вдалося. На місці полігону твердих побутових відходів обіцяли і Кукоба, і Матковський, і Мамай збудувати сміттєпереробний завод. Але, як кажуть, віз і нині там. Щоправда, жителі села вже бояться будь-якого будівництва, яке стосується сміття.

– Утім я вам скажу, що в Європі такі заводи зводять в центрі міст і немає ніякого смороду та шкідливих викидів. Оце про такий завод йдеться, і є інвестори, які готові працювати в цьому напрямку і в Полтаві, але не з нинішньою владою, тому що кожен інвестор вимагає монополії на сміття, бо це великі капіталовкладення, – зауважив Бублик.

Громада села планує вже за тиждень перекрити під’їзд до сміттєзвалища.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter