Зйомки "Кола" у Макухівці: наряд міліції у бронижилетах та заборони директора сміттєзвалища (ВІДЕО)

Скандали
Надія Труш25 червня 2015 о 18:252560 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Зйомки "Кола" у Макухівці: наряд міліції у бронижилетах та заборони директора сміттєзвалища (ВІДЕО)
Через зйомки журналістів "Кола" на території Макухівського сміттєзвалища працівники викликали наряд міліції.

фото Андрія Іванова

"Коло" вирішило перевірити передвиборчі обіцянки міського голови Олександра Мамая.

Раніше ми уже писали про спорткомплекс і притулок для собак. Цього разу готуємо матеріал про обіцяну Мамаєм «Полтаву без сміття»: будівництво сучасного сміттєпереробного заводу.

Для цього вирішили на власні очі побачити масштаби сміттєзвалища. Адже активісти заявляють, що ситуація близька до екологічної катастрофи.

Працівники сміттєзвалища, побачивши журналістів, сказали, що знімати на території заборонено і для цього потрібний дозвіл керівництва. У відповідь журналісти процитували витяг із закону "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні". Відповіді на запитання, хто головний ми не отримали. Пропозиції поспілкуватися із журналістами були проігноровані. Розповісти про те, як проходить збір і сортування сміття, працівники відмовилися. Самі ж робітники, які порпалися у смітті, до появи журналістів поставилися вороже, намагалися якнайшвидше випроводити. Проте серйозних перешкод не було. Дехто не на камеру все ж розповів про особливості своєї роботи.

Поява журналістів викликала неабиякий ажіотаж. Знімати на території працівники не перешкоджали, але швиденько викликали наряд міліції, попри те, що журналісти представилися та закликали поговорити. Кілька міліціонерів у бронежилетах прибули на виклик за лічені хвилини. Переконавшись у законності права журналістів перебувати на території комунального майна міста, поїхали.

Через деякий час прибув чоловік, який представився директором міського сміттєзвалища, але не показав свої документи, вимагав припинити зйомку та намагався відібрати камеру, коли журналісти хотіли взяти у нього коментар. Як це було – дивіться у відео Андрія Іванова.

А уже незабаром шукайте на нашому сайті та у газеті публікацію про Макухівське сміттєзвалище і про те, чому Полтава досі без обіцяного кілька років тому заводу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter