На Полтавщині стартував децентралізаційний марафон

Суспільство
Ольга Правденко26 липня 2016 о 08:011036 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині стартував децентралізаційний марафон
До кінця року «марафонівці» відвідають тисячу потенційних об’єднаних територіальних громад в Україні.

На Полтавщині стартував децентралізаційний марафонНа прес-конференції оголосили про акцію «Децентралізаційний марафон» та конкурс для журналістів

«Децентралізаційний марафон» – це широкомасштабна акція, яка охопила всі регіони України. Про її мету детальніше розповіла експерт з децентралізації, консультант з організаційних питань Полтавського регіонального відділення АМУ Ірина Дудка під час прес-конференції «Децентралізація на Полтавщині: здобутки, хід, проблеми. Старт децентралізаційного марафону».

– Децентралізаційний марафон – це широкомасштабна акція Асоціації міст України, ідея якої до кінця року ініціювати процес об’єднання в тисячі громадах України. Консультанти Полтавського РВ АМУ запланували до грудня відвідати 50 потенційних об’єднаних громад у районах області, – зазначила Ірина Дудка.

Нині полтавські консультанти провели вже понад два десятки виїзних зустрічей із мешканцями міських, селищних та сільських рад. Регіональні консультанти інформують людей про переваги децентралізації, роз’яснюють процеси та етапи об’єднання громад, консультують і допомагають готувати необхідні документи та проекти рішень. Важливим мотиваційним стимулом та чинником переконання у користі формування спроможних громад є участь у марафоні керівників уже діючих об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та їх розповідь про життя після об’єднання.

Про початок акції оголосили місяць тому в Одесі під час ХІІ Українського муніципального форуму, на якому були присутні майже 250 голів громад з усіх регіонів України, в тому числі Полтавщину представляли 18 голів міських і селищних рад.

Також Ірина Дудка звернулася до журналістів із закликом якомога більше, якісніше, активніше висвітлювати тему децентралізації.

-Децентралізація – це реформа, яка безпосередньо зачіпає основи нашої Української держави – село. Це шанс для села бути збереженим і відродитися. Основна ідея децентралізації – це наближення послуг для людей, - зазначила Ірина Анатоліївна.

Вона також оголосила про конкурс для журналістів «Спроможні громади – сильна держава» на краще висвітлення заходів Всеукраїнської акції «Децентралізаційний марафон». Детальніше ознайомитися з умовами конкурсу можна тут.

Акція проводиться в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення
місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), яку реалізує АМУ за підтримки USAID.

Читайте також: За досвідом з децентралізації на Полтавщину приїхали луганчани

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter