Кияни розповіли полтавцям, коли закінчиться реформа децентралізації

Суспільство
Ольга Правденко6 червня 2016 о 08:05568 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кияни розповіли полтавцям, коли закінчиться реформа децентралізації
Фахівці вважають,що реформа децентралізації в Україні триватиме ще три роки.

Кияни розповіли полтавцям, коли закінчиться реформа децентралізаціїПід час регіонального форуму

Під час регіонального форуму «Практичні аспекти децентралізації влади та побудова багаторівневого діалогу в громадах», що вібувся вчора у Полтаві, учасники поцікавилися чи має реформа децентралізації дедлайн. На думку Анатолія Ткачука, директора з питань науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства», процес деценетралізації необхідно завершити за два роки.

– У концепції, яка була прийнята в 2009 році стояла дата 2014 рік. Саме до цього року все мало бути завершено, але уряд Азарова скасував ці рішення. Тепер ми маємо концепцію 2014 року і я стверджую, що реформа має бути завершена за два роки, але оскільки в Україні не створений Центр реформ, в парлементі немає порозуміння з Урядом, щоб пришвидшити процес, це триватиме довше, – вважає Ткачук. – Якщо парламент цього року прийме закон про спрощену процедуру приєднання, ми будемо мати, починаючи з вересня, нову хвилю об'єднання. Я поки що не вірю в можливість прийняття фундаментального закону про адміністративно-територіальний устрій, який визначить точно, що за рік ми завершуємо. Тому реально два а то й три роки буде тривати цей процес.

До теми – Чи залишаться в Україні міста обласного значення?

Фахівець переконаний, коли в країні буде 300 громад ( зараз 173), парламент змушений буде прийняти відповідні закони.

Читайте також: Децентралізація в Україні – у Полтаві говорили про практичні аспекти

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter