Роздача цукру і аптечок у Полтаві: міліція безсила

Вибори-2015
Надія Труш29 жовтня 2015 о 14:021920 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Роздача цукру і аптечок у Полтаві: міліція безсила
Ситуація щодо роздачі кандидатами на пост мера Полтави цукру і аптечок схожа на замкнуте коло: міліція не може нічого зробити, бо жителі міста відмовляють їй у допомозі.

Юрій Сулаєв розповів про передбіг розслідування справи щодо підкупу виборців. Фото Надії Труш

Нагадаємо, чинний міський голова Олександр Мамай дарує пенсіонерам пакети з цукром. Екс-мер Андрій Матковський, кандидат на пост мера, роздає аптечки полтавцям. Міліція разом із журналістами зафіксувала факт роздачі виборцям подарунків із політичним підтекстом. До цього – жодного такого факту задокументовано не було.

Протягом двох місяців триватиме слідство щодо фактів підкупу. Однак, стверджують міліціонери, довести факт підкупу складно. Про це заявив начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв на прес-конференції стосовно підсумків проведення місцевих виборів 25 жовтня.

– Ситуація непроста. Дійсно, така проблема існує. Люди, на жаль, не досить свідомо підходять до тієї пропозиції, яка надходить до них, а йдуть, піддаються спокусі й отримують матеріальні цінності від відповідних інституцій. Думаю, однозначно це є правопорушенням. Громадяни також повинні усвідомлювати, що вони чинять правопорушення. Також журналісти мають усвідомлювати, наскільки непроста ситуація. Був спільний виїзд, але люди, які прийшли отримувати, були агресивно налаштовані і до журналістів, і до працівників міліції, – розповів Юрій Сулаєв. – Коли ж людей затримував наряд міліції, вони висловлювали обурення діями правоохоронців і категорично заперечували участь у будь-яких заходах, пов’язаних із виборчим процесом. Питання, якщо такі матеріали надходять до суду, де не підтверджується доказова база, ніхто не хоче давати свідчення, яка перспектива розгляду справи? Ніякої.

За період передвиборчої агітації і у період волевиявлення проблема полягала в тому, що жодна особа не написала відповідну заяву за фактом підкупу.

Перша заява була написана журналістами в день, коли був здійснений спільний виїзд, – сказав Сулаєв.

Два відкриті кримінальні провадження зараз правоохоронці розслідують. За результатами розслідувань, можливо, буде суд.

До теми: Результати виборів полтавського міського голови (ВІДЕО)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter