У Полтаві з 7 ЖЕДів зробили один заради економії

Влада
Таня Цирульник16 березня 2012 о 17:431799 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві з 7 ЖЕДів зробили один заради економії
З 16 березня у Полтаві залишиться лише ЖЕД № 2. Решту 6 ЖЕДів ліквідують. Рішення було прийнято сьогодні на сесії міської ради.


Сесія міської ради. Фото Тетяни ЦирульникСесія міської ради. Фото Тетяни Цирульник

Щоправда,  «централізація» стосуватиметься лише адміністративно-управляючого персоналу. Двірників, електриків та слюсарів звільняти не будуть.

– Спробуємо зекономити на комунальних платежах. Адже по 20 – 30 тисяч гривень щомісяця ЖЕДи витрачають лише на своє утримання: тепло, електроенергію, АУП (адміністративно-управляючий персонал),тощо, – зазначив Олександр Мамай, мер Полтави. – Віднині буде 1 централізована бухгалтерія, 1 директор, 1 печатка. Скоротять лише управляючий персонал. Керувати робітниками на дільницях будуть старші майстри.

Депутати зауважили, що полтавцям, які живуть на Леваді та Крутому Березі, буде незручно добиратися на Сади-2, де розташований ЖЕД № 2, щоб вирішувати свої комунальні питання. Мер пообіцяв, що при кожному райвиконкомі буде відведено приміщення, дільниця, куди полтавці зможуть звернутися з цими питаннями.

Про невідворотність централізації ЖЕДів міський голова говорив ще рік тому. Тоді мова йшла про ліквідацію усіх ЖЕДів і створення однієї управляючої компанії. Два тижні тому, на пресконференції у Києві, мер заявив про централізацію ЖЕДів і запевнив, що у приватні руки цю структуру не віддадуть.

Укрупнення ЖЕДів дасть можливість зекономити щомісяця 120 – 180 тисяч гривень для міського бюджету.

Довідка "Кола":

ЖЕД № 2 знаходиться за адресою: вулиця Калініна, 14.  Телефон: 63-25-00.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter