Полтавців запрошують на Всеукраїнський "з'їзд Мамаїв"

Новини
Надія Труш24 липня 2012 о 11:571442 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців запрошують на Всеукраїнський "з'їзд Мамаїв"
23 серпня полтавців запрошують до київського козацького селища , у Мамаєву Слободу.


фото з сайту kiev.pravda.com.uaфото з сайту kiev.pravda.com.ua

На безкоштовний козацький бенкет запрошують лише тих, хто носить прізвище Мамай. Крім того, буде можливість безоплатно пожити у етно-готелі «Козацький бурдюг».

На майдані козацького селища Мамаєва Слобода, у так званому Центрі народознавства напередодні Дня незалежності України усі, хто носить старовинне козацьке прізвище Мамай сядуть за один великий святковий стіл. Таким чином «відродять» давню традицію, одна коли родина збиралася за столом. Родзинкою застілля стане так звана братина (давньоукраїнський посуд, призначений для пиття у компанії). Спільний келих, наповнений медом має пригубити кожен присутній за столом і гучно сказати «Слава!», на честь України.

До речі, Мамаїв у Полтаві - багато. За дослідженнями полтавського краєзнавця Валерія Волоскова - приблизно 25. Крім того, очільник міста також носить це відоме прізвище.

Після символічного козацького бенкету у музеї під відкритим небом – концерт фольклорних колективів, показові виступи козаків на конях. На завершення заходу лунатимуть залпи гармат.

Як святкуватимуть День незалежності України у Полтаві – дізнайтеся тут.

Довідково: Для участі кожен Мамай, який бажає поринути у дух старовинного козацького роду, - має надіслати на електронну пошту лист з підтвердженням участі у заході: mamayevasloboda@gmail.com. Зробити заявку можна й за телефоном: 044-361-98-48. По приїзді на Мамаєву Слободу при собі обов'язково потрібно мати посвідчення особи. Початок свята о 14 годині.

Читайте також:

Як святкували полтавці День незалежності у минулому році (фото)

Скільки у Полтаві коштує державний прапор України

День Незалежності України: що думають про свято полтавці

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter