У Полтаві відкриють ретро-кінотеатр "у радянському стилі"

Дозвілля
Надія Труш10 серпня 2012 о 14:231801 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкриють ретро-кінотеатр "у радянському стилі"
У Полтаві архів старих кіноплівок планують перетворити на ретро-кінотеатр.


Його планують облаштувати у приміщенні полтавського обласного комунального підприємства «Кіновідеопрокат».



Микола Січкар налаштовує кінообладнання, якому більше 35 років, для показу фільмуМикола Січкар налаштовує кінообладнання, якому більше 35 років, для показу фільму

Полтавцям показуватимуть старі фільми, зокрема ті, які демонстрували у радянські часи. Також можна буде переглянути фільми, заборонені в той період.

Нагадаємо, ОКП «Кіновідеопрокат» уже кілька років збираються закрити, бо підприємство збиткове.

Довідка «Кола»: ОПК «Кіновідеопрокат» займається демонстацією різних художніх, історичних, національних фільмів. Комунальне підприємство надає фільми також у прокат.

- Ми хочемо зробити комунальний кінотеатр, з цінами, дешевшими, аніж у звичайному кінотеатрі, - ділиться планами Микола Січкар, директор «Кіновідеопрокату». – Нам навіть обіцяли фінансування, однак поки невідомо, скільки й коли нам виділять коштів. Крім того, хвилюємося, чи буде кінотеатр користуватися попитом. Адже знаходиться не в центральній частині міста, й громадським транспортом добиратися проблематично (ОКП «Кіновідеопрокат» знаходиться на вулиці Кагамлика – прим. «Кола»).

Ретро-кінотеатр збираються зробити, щоб продемонструвати полтавській молоді старі фільми, "повернути на них моду". Директор "Кіновідеопрокату" сподівається, що такий кінотеатр користуватиметься популярністю у полтавців різного віку.

У таких коробках зберігаються старі фільми. Плівки деяких фільмів жодного разу не були у прокаті, бо їх заборонялиУ таких коробках зберігаються старі фільми. Плівки деяких фільмів жодного разу не були у прокаті, бо їх забороняли

У архівах підприємства – понад 4 тисячі копій різних фільмів. Серед них є й рідкісні. Наприклад ті, які виготовили ще у 1918 році.

Про те, у якому стані полтавське ОКП «Кіновідеопрокат», які старі фільми зберігаються в архіві «будинку кіно» — читайте на нашому сайті пізніше.

Нагадаємо, у Полтаві заснували обласний кінофестиваль «Полтава Док». Полтавцям демонструють документальні стрічки тривалістю до 15 хвилин. Фестиваль доволі відомий у обласному центрі. Його заснував Олександр Калашник, який представляв свої роботи на міжнародних фестивалях в Естонії, Швеції.

До теми - Як у Полтаві святкуватимуть 75-ту річницю області

Куди сходити на День незалежності у Полтаві — афіша

Полтавців запрошують на Всеукраїнський «з'їзд» Мамаїв

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter