Сесія Полтавської міської ради: Мамай ініціював звернення до прокуратури з приводу брата Головка (оновлено)

Влада
Ольга Матвієнко23 квітня 2015 о 10:3023285 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесія Полтавської міської ради: Мамай ініціював звернення до прокуратури з приводу брата Головка (оновлено)
Сесія Полтавської міської ради почалася із зауважень і сварок.

Сесія Полтавської міської ради: Мамай ініціював звернення до прокуратури з приводу брата Головка (оновлюється)Олександр Мамай і Оксана Деркач. Фото тут і далі Надії Кучер

23 квітня у Полтавській міській раді відбувається чергова сесія. На порядку денному понад 70 питань, у залі 36 депутатів із 49.

Традиційно на сесію прийшли й активісти. Вічні революціонери депутатського корпусу Олександр Шамота і Олександр Артеменко перед початком розгляду порядку денного розкритикували діяльність міської влади.

– Олександр Шамота сказав, що звернеться до прокуратури через те, що питань на сесію винесли 70, а не 26, як опублікували на офіційному сайті міської ради. Також він зауважив, що просто непристойно не проводити сесію три місяці при такій кількості нагальних питань для вирішення, – передає із залу засідань Журналіст Надія Кучер. – Секретар міської ради Оксана Деркач пояснила, що сесія проводиться законно, тобто не рідше ніж раз на три місяці.

Олександр Мамай попросив депутатів не піаритися на пустому місці. У ході перепалки навіть здивовано запитав депутатів Шамоту і Артеменка, чому вони досі не в АТО.

Активісти на чолі із цими депутатами на екс-нардепом Миколою Кульчинським звернулися до міського голови із пропозицією внести в порядок денний питання щодо встановлення пам’ятника Іванові Мазепі.

Миколі Кульчинському довго не давали слова, звинувачуючи його у захисті чиновника-корупціонера Олега Пустовгара. Проте звернення щодо встановлення пам’ятника все ж зачитали.

Олександр Мамай зауважив, що не впевнений, потрібно чи не потрібно встановлювати пам’ятник Мазепі. У результаті це питання так і не внесли до порядку денного.

Земля для учасників АТО

Депутати пам’ятник Мазепі вирішили не встановлювати, а от за виділення земельних ділянок для учасників АТО проголосували. Нагадаємо, що в межах міста землі не знайшли, тому 2400 ділянок збиралися надати на території Тахтаулівської сільської ради. 110 га вільної землі для полтавських учасників антитерористичної операції знайшли поблизу селища Івонценці, ще 167,82га – поблизу селища Тахтаулове.

До теми: Ленінська райрада Полтави надала дозволи на виготовлення документації на землю учасникам АТО

Школа на Червоному Шляху

Сесія продовжується, у залі чергова суперечка. Цього разу довкола багатостраждальної філії школи №12 на Червоному Шляху. Активісти вимагають у Мамая відновити роботу школи. Міський голова на прохання активістів лише посміхається. Під тиском громади все ж дає час для виступу – три хвилини. Після зауважень найактивнішого активіста з цього питання Василя Ковальчука мер пожартував і запропонував на наступній сесії при вході до залу засідань ставити лікаря.

Мамай звинуватив брата Головка у рейдерстві

Олександр Мамай звинуватив рідного брата голови Полтавської ОДА Валерія Головка у тому, що той привласнив близько тисячі кіосків на речовому ринку по вулиці Фрунзе. Нині справу щодо цього розглядають у суді, але депутати міської ради все одно проголосували за те, щоб направити депутатське звернення у прокуратуру, аби там дали оцінку таким діям Володимира Головка.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter