"Коло" в гостях у ОДТРК "Лтава"

Інтерв'ю
Таня Цирульник12 червня 2015 о 14:432236 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Коло" в гостях у ОДТРК "Лтава"
З нагоди Дня журналіста та до 13-ї річниці «Кола» журналісти вирішили привітати із професійним святом колег. Зокрема, ОДТРК "Лтаву".

Тетяна Цирульник, головний редактор "Кола" та Юлія Деркач, більд-редактор.

З генеральним директором, Євгеном Лопушинським, говорили про:

Про хорошого журналіста

– Журналіст – людина допитлива, яка цікавитися буквально усім, уміє бачити незвичне у звичайному, має інтуїцію – таку собі «журналістську чуйку», яка не пройде повз, уміє знаходити цікаві теми, цікавих людей. Також це людина ерудована, бажано без профільної журналістської освіти, краще – випускник профільного вузу, щоб орієнтувався добре в 1-2 темах, і завдяки своїй ерудованості мав досить широкий світогляд. У вишах майбутніх журналістів 5 років вчать писати, а я думаю, що це має бути або дано, або – ні. Якщо навички є, їх можна розвинути, пройти курс у гарного тренера – і все. У журналістиці потрібні люди, схильні до математичних дисциплін, які уміють аналізувати, глибоко копати, широко мислити.

Євгену Лопушинському, генеральному директору ОДТРК "Лтава" вручили фірмовий сувенірний пряник.

Про проблеми сучасної полтавської журналістики

– Проблем багато, починаючи від фаховості журналістів. Тому треба постійно вчитися – усім, починаючи від директора телерадіокомпанії – і закінчуючи журналістами. Бо неможливо один раз показати добрий результат і потім пожинати плоди, щоб усі казали: «Ти – класний хлопець, рік тому ти написав гарну статтю!» Також багато значить уміння цінувати свою аудиторію – для кого ти пишеш – про цю фундаментальну річ іноді забувають молоді журналісти. Все, що ми робимо, нічого не варте, якщо воно не потрібне аудиторії, для якої працює твій телеканал. Ще одна проблема – певна невизначеність у зв’язку з переходом до суспільного мовлення. Я палкий прихильник того, що перехід цей робити треба, але мене бентежить, що немає чіткої дорожньої карти: як, коли це буде відбуватися. На мою думку, до проблем нашої професії належать низькі зарплати і відсутність поваги до журналістів.

Євген Лопушинський, генеральний директор ОДТРК "Лтава"

У кого ОДТРК «Лтава» хотіла б узяти інтерв’ю

– Хотілося, щоб під час офіційних візитів делегацій країн Європи або США прес-секретарі перших осіб шукали очима камери «Лтави» і саме на них скеровували свого шефа. Але, об’єктивно, до такого рівня пізнаваності нам ще дуже далеко, але я цього прагну. Якщо за персоналіями, я б особисто хотів поспілкуватися із футболістом Лео Мессі і тренером Пеп Гвардіола-і-Сала. Щодо політиків – то з президентом США та сказати кілька слів президенту Росії.

До теми:

"Коло" в гостях у інтернет - видання "Полтавщина"

«Коло» в гостях у «Газети по-українськи»

"Коло" в гостях у телеканалу ІРТ

«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter