"Коло" в гостях у "Вечірньої Полтави"

Інтерв'ю
Таня Цирульник15 червня 2015 о 16:341730 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Коло" в гостях у "Вечірньої Полтави"
З нагоди Дня журналіста та до 13-ї річниці «Кола» журналісти вирішили привітати із професійним святом колег. Зокрема, газету "Вечірня Полтава".

З Володимиром Марченко, головним редактором газети «Вечірня Полтава» говорили про:

Про хорошого журналіста

– Хороший журналіст –готовий у будь-яку годину доби, будь-яку пору року, дізнавшись, що є цікавий матеріал – іти й робити його. Такі у нас були і є. Але трапляються і працівники, кому такак робота здається важкою і не цікавою. Стажувалася у нас колись дівчина. Ми їй запропонували дуже цікаву тему, яку опісля підхопили ЗМІ по усій Україні й навіть закордоном. Вона відмовилася, сказала: потім зроблю. Почувши це, інша журналістка попросила цю тему і написала її так, що історія пішла по всіх ЗМІ України. Тож вважаю, якщо є потяг до журналістики, то і грамотність з часом з явиться,і майстерність. Бажання і наполегливість зроблять своє.

Про проблеми сучасної полтавської журналістики

–Пам’ятаєте, як у фільмі «Москва сльозам не вірить» один із героів заявляв, що років через 20 буде лише телебачення, не буде ні театру, ні кіно? Так дехто говорить і про пресу, Я вивчав досвід США, там середньостатистична родина виписує всередньому 6 – 9 друкованих видань. Є містечко, у якому 4 тисячі населення, а тираж місцевої газети – понад 9 тисяч примірників – бо колишні мешканці містечка, які виїхали, продовжують цікавитися його новинами і передплачують газету. Це для них не дорого, доступно. Нині ж у нас у державі створили ситуацію, коли преса занадто дорога, за останні роки значно погіршилася робота пошти. Але нині в Укрпошти новий керівник, тож сподіваюся, ситуація покращиться. Наше завдання – повертатися обличчям до читача, до селянина, повертати у села поштові відділення, листонош. Вірю, що газета – унікальний витвір і життя йому ще буде подовжено.

У кого «Вечірній Полтаві» хотіла б узяти інтерв’ю

– Найближчим часом збираюся поспілкуватися з мініатюристом Миколою Сядристим, музей робіт якого є при Києво-Печерській Лаврі. Я колись прочитав його інтерв’ю у «Бульварі» Гордона – воно мене дуже вразило, і залишилося чимало питань, які б я хотів йому задати при спілкуванні.

"Коло" в гостях у ОДТРК "Лтава"

"Коло" в гостях у інтернет - видання "Полтавщина"

«Коло» в гостях у «Газети по-українськи»

"Коло" в гостях у телеканалу ІРТ

«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter