У Глобинському районі ввели карантин через африканську чуму

Надзвичайні події
Юлія Обелець31 грудня 2015 о 10:152374 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Глобинському районі ввели карантин через  африканську чуму
У двох селах Глобинського району підтвердились випадки захворювання свійської худоби на африканську чуму свиней.

У Глобинському районі ввели карантин через африканську чумуУ Глобинському районі ввели карантин через африканську чуму. Фото p-p.com.ua

Лабораторно підтверджено випадки захворювання свійської худоби на африканську чуму свиней: у селі Устимівка (26.12.2015 року в двох приватних господарствах зафіксовано загибель 6 голів свиней) та у селі Липове (27.12.2015 року у приватному господарстві зафіксовано загибель 1 голови свиней). Про це повідомляють на сайті ГУ ДСНС у Полтавській області.

На протиепізоотичної комісії затвердили план заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання. Ввели зону нагляду в радіусі 20 км та зону захисту в радіусі 3 км. Також обмежили руху транспортних засобів, заборонили вивіз за межі населених пунктів продуктів і сировини тваринного походження, кормів й інших вантажів.

Нині облаштовують ями для спалювання туш, облаштовують дезбар’єрів, ветеринарно-поліцейські пости.

Нагадаємо, нещодавно зафіксували спалах африканської чуми свиней у Кременчуцькому районі, а ще раніше у Гребінківському та Пирятинському районах.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter